Wat mag wel en wat mag niet tijdens een gewapend conflict? Het wordt geregeld door het humanitair oorlogsrecht. Het Rode Kruis geeft een lezing in de Bibliotheek in Ommen over dit belangrijke internationale recht.

Duizenden burgers gedood en gewond door het conflict in Israël en de bezette gebieden. Burgeroorlog in Jemen. Bombardementen in Oekraïne. Je hoort en leest er veel over in het nieuws of op internet. Hoewel het gebeurt, is dit geweld niet altijd toegestaan volgens de regels van het humanitair oorlogsrecht

In de lezing op maandagavond 11 december lichten deskundige voorlichters dit belangrijke internationale recht toe en beantwoorden vragen over de missie en visie van het Rode Kruis. Wat mag wel en wat niet tijdens een gewapend conflict? Met welke keuzes worden strijdende partijen geconfronteerd? Hoe wordt omgegaan met overtredingen van het humanitair oorlogsrecht? Respect voor de menselijke waardigheid in de meest onmenselijke omstandigheden. Dat is de kern van het humanitair oorlogsrecht en het Rode Kruis.

Reserveren

Deze lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren. De lezing wordt gehouden op maandag 11 december om 19.30 uur. Toegang gratis, reserveren gewenst via www.bibliotheeksalland.nl.

Door Redactie

Geef een reactie