Schrijver Gijs Wilbrink in Wijhe

Op 7 juni is er in het Langhuus in Wijhe een avond vol literatuur, poëzie en muziek, in het Langhuus in Wijhe. Voor editie 2023 heeft de organisatie van het Literair Festival een bijzondere gast: schrijver Gijs Wilbrink, die afgelopen jaar debuteerde met De Beesten.

In de debuutroman De Beesten (november 2022) van Gijs Wilbrink volgen we de jonge feministe Isa Keller die terugreist naar het Achterhoekse grensdorp van haar jeugd om haar vermiste vader te zoeken. Het is een roman over familie en afkomst, stad en platteland, religie en activisme, kunst en punk en motorcross. De Beesten werd genomineerd voor de Boekhandelsprijs en lovend ontvangen door recensenten in landelijke kranten, dit jaar verschijnen vertalingen in het Duits en in het Spaans.

Op het programma staan verder muziek van de saxofoons van de Olster Harmonie, poëzie gelezen door Gerda Nijboer en Gerard Busch (vrijwilligers bij de Bibliotheek in Wijhe), en proza van Sylvia Hubers en Marius Jasper.

Het Literair Festival Wijhe wordt georganiseerd door de Bibliotheek Salland, vestiging Wijhe en de Stichting Vrienden van de Wijhese Bibliotheek. Het festival vindt plaats in het Langhuus aan de Langstraat nummer 29. De toegang bedraagt € 10,–. Reserveren is mogelijk via www.bibliotheeksalland.nl/lfw; ook kunnen ter plekke kaarten worden gekocht.

Door Redactie

Geef een reactie