Waarmee onderscheidt LMB Heino zich van vergelijkbare landbouwmechanisatiebedrijven in de regio? Bedrijfsleider Hinse Hemels hoeft er niet lang over na te denken. “Naast een compleet assortiment en een uitgebreide werkplaats is het vooral de losse, gemoedelijke sfeer die veel klanten aanspreekt”, zegt hij. “Onze jongens stralen dat ook uit en hebben plezier in hun werk. Dat merken onze klanten.”

Hij heeft het niet voor niets over ‘onze jongens’. Naast oprichter Christian Hullegie, zijn vrouw Annelies, bedrijfsleider Hinse Hemels telt het bedrijf nog 5 medewerkers, werkzaam in de verkoop en de uitstekend geoutilleerde werkplaats. Samen vormen ze een grote familie. “We bieden ze niet alleen mooie klussen, goed gereedschap, maar ook gezelligheid. Zo ervaren ze dat. Het is echt een hecht team, een groep die voor elkaar klaar staat.”

Naast laagdrempeligheid biedt LMB Heino zijn klanten ook vakmanschap en goed advies. “Vooral dat laatste vinden we heel belangrijk”, zegt Annelies. “We zoeken dóór tot we voor iedere klant de machine of het gereedschap hebben gevonden dat past bij de bedrijfsvoering. Soms moeten we mensen wel eens iets afraden wat ze zelf mooi vinden. ‘Te groot’ of ‘te klein’ voor wat je ermee wilt bereiken, zeggen we dan. En dan zoeken we dus naar iets dat beter aansluit op hun wensen. Regelmatig merken we dat ze achteraf blij zijn met de bijgestelde keuze. Zo bouw je tevens vertrouwen op.”

Derde lustrum

Met dat laatste begon initiatiefnemer Christian Hullegie ruim vijftien jaar geleden – het derde lustrum werd afgelopen jaar groots gevierd – toen hij de basis legde voor wat nu LMB Heino is. Als chef werkplaats bij een ander bedrijf besloot hij voor zichzelf te beginnen. Aanvankelijk als eenmanszaak in een schuur op het melkveebedrijf van zijn oom, maar na enkele jaren in een bedrijfspand op het bedrijventerrein van Heino. En nóg later, drie jaar geleden, verhuisden wij naar de huidige plek aan de L.J. Costerstraat, waarmee het bedrijfsoppervlak toenam van zo’n 1000 naar 3200 vierkante meter. “Een enorme verbetering”, zegt Christian. “We zitten hier goed in het zicht en we hebben hier ook een groot buitenterrein, waar je alle machines goed uit de verf kunt laten komen. Die zichtbaarheid is heel belangrijk voor de verkoop.”

Breed aanbod

Persoonlijk contact en snelle service, dat zijn de belangrijkste pluspunten van LMB Heino. Daarnaast is het aanbod heel breed: van shovels en tractoren tot grondbewerkingsmachines en graafmachines. Het bedrijf is dealer van kwaliteitsmerken als Giant shovels, Peecon voertechniek, Matrix voermengwagens, Duport Mesttanken, Irrifrance beregening en Pöttinger machines, maar is daarnaast ook gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van machines van Volvo compact (graafmachines en shovels), Case IH tractoren en vele andere merken. Naast de werkplaats met up-to-date diagnose-apparatuur heeft de onderneming een shop met accessoires en een ruime voorraad gebruikte machines.

Het huren van onder andere grondverzetmachines is sinds kort mogelijk, variërend van enkele dagen tot enkele maanden. Ook in dit geval zoeken de medewerkers steeds naar de juiste oplossing voor elke vraag, inclusief professioneel advies en maximale technische ondersteuning. “Binnenkort kunnen we klanten volledig ontzorgen, dan zijn we naast het volledige onderhoud ook gecertificeerd om zelfstandig alle machines te keuren voor de bouw en intern transport”, aldus Hinse. LMB Heino ontwikkelt zich nog steeds. “In de nabije toekomst gaan we ons ook richten op machines voor intern transport, zoals heftrucks en stapelaars en de laatste tijd hebben we ons ook al meer toegelegd op machines voor grondverzet”, zegt Annelies.

“We zien dat daar in deze regio vraag naar is in de markt. We zijn daar een tweede, afzonderlijke bedrijfstak voor aan het opzetten. Het is mooi dat bedrijven hiervoor nu ook in de buurt terecht kunnen.” Ook de website is onlangs vernieuwd en toont nu de uitgebreide catalogi van alle merken die het bedrijf voert.

En, door de groei is LMB Heino ook continue opzoek naar versterking van het service team. Nieuwsgierig? Kom langs voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek!

LMB Heino,
L.J. Costerstraat 47, Heino
Tel. 0527 – 366 860
info@lmbheino.nl
www.lmbheino.nl

Door Redactie

Geef een reactie