STERREBOS – LIERDERHOLTHUIS – Aan het woord is Loes Hartholt uit Lierderholthuis. Je zult je afvragen: waar ken ik die ook alweer van? Loes was tot voor kort redacteur van enkele weekbladen. Vroeger was Loes kok, ze werkte onder andere bij hotel/restaurant‘ Tante Sien’ in Vasse. Nadien is ze de journalistiek ‘ingerold’. Loes houdt van uitdagingen. Twee jaar geleden besloot ze dan ook met dit werk te stoppen en sindsdien runt ze thuis een eigen  B&B (www.bnbhetlierderholt.nl).

“De B&B loopt weliswaar boven verwachting, toch heb ik er geen volledige dagtaak aan”, vertelt Loes. “Het leek me bovendien leuk om af en toe weer eens de deur uit te zijn en met collega’s te werken. Mijn passie voor koken is nog onverminderd groot en dat alles samen bracht mij op het idee om  –  weer net als vroeger – in de horeca te gaan werken!

Nu kwam ik laatst op social media een advertentie tegen, waarin te lezen stond dat ze bij Het Boskamp in Dalfsen nog hulp konden gebruiken. Nu kende ik Het Boskamp wel, met ons gezin zijn we daar best vaak uit eten geweest. Daar in het mooie Sterrebos hebben we zelfs ook al een paar keer met ons gezin gekampeerd. Het is echt een prachtige en heel gezellige plek!”

Loes besloot de stoute schoenen aan te trekken en gewoon te gaan solliciteren. “Als ze mij maar niet te oud vinden, dacht ik nog, ik ben immers geen 18 meer! Maar gelukkig mocht ik op sollicitatiegesprek komen. Het klikte meteen! Inmiddels heb ik al een aantal keren mee mogen draaien en begin ik al behoorlijk de weg te vinden in de grote keuken. Het werk is zó leuk! Bij Het Boskamp gaat het er allemaal ook heel gemoedelijk aan toe en iedereen probeert elkaar te helpen.“

Eigenlijk toch wel erg jammer dat er niet meer werkzoekenden voor een baantje in de horeca kiezen ( ook als tijdelijk vakantiewerk). Het zo’n gezellig werk, je doet er heel veel mensenkennis op en met de loonbetalingen zit het ook wel goed.

Loes besluit: “Ik zou iedereen uit deze regio, die een beetje gevoel heeft voor de horeca, aanraden te gaan solliciteren bij Het Boskamp! Ze gaan daar een mooi seizoen tegemoet. En er zijn nog verschillende baantjes beschikbaar. In de keuken, in de snackbar, bij de softijsmachines en ook in de bediening en in de schoonmaak. Gewoon doen, ik wil mijn nieuwe collega’s graag leren kennen!”

Door Redactie

Geef een reactie