Workshops op 26 en 27 september én een Open Huis op zaterdag 29 september!

Logopediepraktijk Salland bestaat inmiddels ruim 30 jaar. Dit werd het afgelopen jaar gevierd met alle negen medewerkers en hun partners. Praktijkhoudster Dorothé Groen-Schulten: “We hebben er een feestelijke dag van gemaakt. Komend september vieren we het nogmaals. We organiseren dan diverse workshops (kosteloos) voor ouders, artsen, leerkrachten, paramedici etc.” vertelt zij enthousiast. In het bijgaande schema ziet u precies welke activiteiten, wanneer plaatsvinden. U bent van harte uitgenodigd en u kunt zich in­schrijven via het algemene mailadres van de praktijk info@logopediesalland.nl, of telefonisch: 0572 – 351100.

Hoe het begon
“Wat is de tijd voorbijgevlogen!” zegt Dorothé. “In 1987 studeerde ik af in logopedie. Ik was ambitieus en wilde erg graag aan de slag. De gemeente Raalte bood me in dat jaar acht uur werk aan op diverse basisscholen en ik kon meteen zes uur werken als logopediste op de Hartkamp. Ik heb dit met beide handen aangegrepen en kijk er ontzettend prettig op terug. Er is erg veel veranderd sinds die tijd. Waar ik destijds solistisch en geheel zelfstandig werkte, is er in de loop der jaren veel meer ruimte ontstaan voor overleg en samenwerking met andere (para)medici. Wat enorm positief is, aangezien de ontwikkelingen niet hebben stilgestaan. De praktijk telt nu tien logopedisten en we werken op verschillende locaties (zie hiervoor onze website). We zorgen ervoor dat we alle ontwikkelingen bijhouden door bij- en nascholingstrajecten te volgen. Alleen op deze manier kunnen we de juiste zorg blijven bieden.” 

Voor de meest optimale zorg
Bij Logopediepraktijk Salland kunt u onder meer terecht (kijk voor alle behandelingen op de website) voor spraak- en/ of taalproblemen, eet- en drinkproblemen, maar ook als u of uw omgeving te maken heeft met lees- en schrijfproblemen, stotteren, afwijkend mondgedrag en stemproblemen. Maar dit is niet het enige. De praktijk werkt zeer nauw samen met onder andere tandartsen en met de ouderenzorg. Met scholen, cesartherapie én met (kinder)fysiotherapie. “Onlangs vernam ik van ouderenzorg dat één van hun cliënten erg moeilijk kon slikken. Ik kon hen bepaalde oefeningen aanreiken, waardoor deze cliënt na een paar keer logopedie weer zelf kon eten/drinken. Ook geven we samen met cesartherapie workshops. Wij op het gebied van adem en stem en zij vullen het aan met houding en ontspanning. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden,” legt Dorothé uit. 

Komt u ook naar ons Open Huis op 29 september?
Dorothé: “Na dertig jaar is het de hoogste tijd om ons jubileum te vieren. Zaterdag 29 september houden we een open huis van 10.00 tot 14.00. We organiseren verschillende activiteiten voor kinderen (spelletjes, schminken etc.) en er worden kleur­platen uitgedeeld met het nieuwe logo van de praktijk. Tijdens dit open huis kunt u onder het genot van een kop koffie of thee, geïnformeerd worden over uiteenlopende thema’s gerelateerd aan logopedie. Noteer het alvast in uw agenda!”

——————-

Wilt u aan één van onze workshops deelnemen? 

Workshops voor ouders

Datum: woensdag 26 september
Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Stationsstraat 5 in Raalte

Wat gaan we doen?
U kunt kiezen uit 1 van de 3 workshops:

  1. Hoe is de normale ontwikkeling en hoe ondersteun ik mijn kind bij de spraak- en taalontwikkeling.
  2. Help uw kind met lezen en spelling. De logopedist vertelt in de workshop over het programma ‘Taal in blokjes’ en over het programma ‘Wijs met letters in beweging’.
  3. Heeft u regelmatig stemklachten, slikklachten of communicatie­problemen? De logopedist vertelt in deze workshop over wat te doen bij stemproblemen, problemen bij ouderen met slikklachten of communicatie­problemen.

 

Workshops voor behandelaars/beroepsbeoefenaars

Datum: donderdag 27 september
Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Stationsstraat 5 Raalte

Activiteiten

  1. 1Taalontwikkelingsstoornissen (TOS).
  2. Lezen en spellen, informatie over het programma ‘Wijs met letters in beweging’ en ‘Taal in blokjes’.
  3. Logopedie bij cliënten met stem­stoornissen, logopedie bij ouderen met slikstoornissen en communicatie­problemen.

——————-

Logopediepraktijk Salland (Hoofdlocatie)
Stationsstraat 5, 8102 EB  Raalte
0572 – 351100
info@logopediesalland.nl
www.logopediesalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie