Corona heeft ons uit vaste patronen getrokken. Zelfreflectie nam een vogelvlucht. We kijken meer naar elkaar om en brengen meer tijd door met familie en… vooral met onszelf. Daniëlle Poppe van ER IS WERK vertelt: “Nieuwe ideeën gaan borrelen. Veel mensen hebben zin gekregen om te onderzoeken wat er nog meer kan op het gebied van werk. Dat kan ook spannend zijn. Door het samen te doen groeit nieuwsgierigheid en ontstaat er vertrouwen en nieuwe energie.”

“Ik hoor vaak terug ‘Wat leuk om te onderzoeken wat bij mij past’. Het geeft ook rust, want de start naar iets nieuws is gemaakt, je bent er dus mee bezig en we gaan op een gestructureerde manier aan de slag,” vertelt Daniëlle. “Met een opleiding Psychologie en Bedrijfskunde en goede kennis van de arbeidsmarkt kan ik mensen helpen om te onderzoeken wat hun drijft. Daarmee kunnen we de vertaling naar de arbeidsmarkt maken. Ik help met het beantwoorden van de vragen ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’ maar óók met de vragen rondom welke mogelijkheden er zijn en hoe je daar komt.”

Wat is de motor achter jouw gedrag?
“Als je je afvraagt ‘wie ben ik, wat wil ik, waarom wil ik dat en wat zijn dan de mogelijkheden’? Dan is loopbaanbegeleiding interessant. We zoomen in op zaken waar je gelukkig van wordt. Drijfveren en attitudes onder andere. Daarmee onderzoeken we jouw intrinsieke motivatie. Samen met jouw interesses, competenties en vaardigheden gaan we op zoek naar een passende baan en passende bedrijfscultuur. Die is namelijk minstens zo belangrijk,” legt Danielle uit. “Soms is er professionele hulp nodig om voor nieuwe inzichten te zorgen. Jouw normaal is voor iemand anders misschien wel niet zo normaal. Bovendien kan geluk voor iedereen in andere dingen zitten. Je functie, maar ook in de cultuur van een bedrijf. En ja een carrière-switch kan de uitkomst zijn. Dat klinkt nu spannend maar als we samen op onderzoek zijn is het vooral heel erg leuk!”

Het loopbaan-programma
“In ons loopbaanprogramma krijg je ook praktische handvatten. Het werkt als volgt: ik start altijd met een vrijblijvende intake. Daarna kijken we waar je tegen aanloopt en waardoor je niet meer happy bent in je huidige baan. Met behulp van een gestructureerd interview komen drijfveren en attitudes naar voren. Waar word jij gelukkig van? Wat geeft energie? Wat is er eventueel nodig voor die andere baan? Op deze manier ga je dus heel gericht de mogelijkheden zien en welke bedrijven en vacatures echt bij jou passen. We gaan samen vacatures analyseren en ik help met het opstellen van je cv en sollicitatiebrief.”

Yes, die leuke baan!
Daniëlle laat pas los als jij helemaal op je plek zit: “Als je voor een gesprek uitgenodigd wordt, ben ik net zo enthousiast als jij! Leuk! Ik help met de voorbereiding van het gesprek. Het is belangrijk om een sollicitatiegesprek zo te laten verlopen zodat jij jezelf goed kunt presenteren én om erachter te komen of de functie en de organisatie bij jou passen. Pas dan kun je een goede keuze maken. Samen werken we heel gericht toe naar die nieuw baan waar je helemaal op je plek zit.”

Nieuwsgierig geworden?
Maak kennis met Daniëlle: info@eriswerk.nl
Bellen of een bericht sturen kan ook: 0640656544

———————————————

‘Er is meer mogelijk dan vaak wordt gedacht’

———————————————

Door Redactie