Het is bijna Kerst. Bij ons thuis hebben wij traditiegetrouw onze persoonlijke kerstwens in de kerstboom gehangen. Mijn wens: een andere baan. Met een collectieve frons keek mijn gezin mij aan. ‘Dat roep je nu al zo lang, ga er eens iets aan doen.’ Dat wilde ik wel, maar waar moest ik beginnen? Het antwoord vond ik in een advertentie: Uitzendbureau Salland – Helpt je op weg naar (ander) werk. Hulp kon ik wel gebruiken en met het lichte verwijt van mijn gezin nog vers in het geheugen besloot ik contact op te nemen.

Betrokken werkgever
De volgende dag zat ik met André en René om tafel en mijn ogen gingen open. Niet eerder had ik een uitzendbureau als volwaardige werkgever gezien. Dat Uitzendbureau Salland er één is, werd mij al snel duidelijk. André vertelde dat in ons land nog geen kwart van alle werknemers jaarlijks een cursus volgt en dat vaak een groot deel van de beschikbare opleidingsbudgetten bij bedrijven niet wordt verzilverd. In zijn ogen werpt dat twee vragen op. In hoeverre ben je als werknemer serieus met je loopbaan bezig? En in hoeverre ben je als werkgever betrokken bij het arbeidsmarktfit houden van je werknemers?

Professionele begeleiding
Ik kon niet anders dan bekennen dat ik al heel lang een andere baan wil, maar daar nooit actie in ondernomen heb. De kans die René vervolgens bood, was bijna te mooi om waar te zijn. Via het project Alles-in-1 van Stichting Doorzaam mag Uitzendbureau Salland tien mensen blij maken met een wel heel bijzonder (kerst)cadeau: een loopbaancheque ter waarde van 2500 euro plus professionele begeleiding van een loopbaancoach. Ik moet dan wel via Uitzendbureau Salland werken of gaan werken. Ook moet mijn ambitie haalbaar en motivatie duidelijk zichtbaar zijn.

Haalbare ambitie
Dat was natuurlijk het moment om mijn plannen op tafel te leggen. Graag laat ik de logistieke sector achter mij om verder te gaan in de techniek. Vooral Cv-ketels en meer duurzame oplossingen als warmtepompen bij de mensen thuis spreken mij aan. Beide heren hoorden mijn verhaal en zagen mijn gedrevenheid. Ook zij werden enthousiast en samen onderzochten wij de haalbaarheid van mijn ambitie. Zij kennen de arbeidsmarkt als hun broekzak en dus ook het schrijnende tekort aan technisch personeel. Langzaam zag ik deuren open gaan.

Persoonlijke ontwikkeling
Tijdens ons verdere gesprek passeerden diverse opleidingen en potentiële werkgevers de revue. Ik zag hoe mooi André en René het ook zelf vinden om mij naar de plek te begeleiden waar ik zo graag naartoe wil. René moedigde mij aan om actiever de regie over mijn eigen loopbaan te pakken. Natuurlijk moet ik in eerste instantie zelf sturing geven aan mijn persoonlijke ontwikkeling, maar ik heb ervaren dat Uitzendbureau Salland daar graag een handje bij helpt.

Win-win-winsituatie
Met dit eerste gesprek ben ik er natuurlijk nog niet. Na de feestdagen volgen de concrete stappen op weg naar mijn andere baan, wellicht in een leer-werkcombinatie en mogelijk met een loopbaancheque als stevige duw in de rug. De investering van Salland in mijn duurzame inzetbaarheid is in mijn ogen een voorbeeld van goed werkgeverschap. Het leidt tot een win-win-winsituatie voor mij als kandidaat, voor de opdrachtgever als mijn toekomstige werkgever en voor het uitzendbureau als vindplaats van nieuw talent. Mijn kerstwens komt hoe dan ook uit en dus hoef ik mijn hoofd niet meer te breken over een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

——————

Maak ook kans op een loopbaancheque!
Het traject ‘Alles-in-1-voor-uitzendkrachten’ helpt de uitzendkracht beter en breder inzetbaar te blijven. Samen met een loopbaancoach breng je in kaart waar je naartoe wilt om vervolgens afspraken te maken over de stappen die nodig zijn om er daadwerkelijk te komen. Aansluitend onderneem je – samen met Uitzendbureau Salland – de concrete vervolgacties op het gebied van werk, gezondheid, ontwikkeling of financiële situatie. Wil jij ook in aanmerking komen voor één van de tien loopbaancheques? Meld je dan aan via info@uitzendbureausalland.nl.

——————

Uitzendbureau Salland
Boeierstraat 9, 8102 HS Raalte
0572-354050
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie