Na een uitverkochte tournee van ‘LevensLONG’ in het voorjaar van 2023 en de successen in Duitsland, Oostenrijk en België, keert LUDIQUE! in het jaar dat Robert Long zijn 80ste verjaardag gevierd zou hebben, met een reprise van deze bijzonder muziektheatervoorstelling in de Nederlandse theaters terug.

Het internationale theaterduo LUDIQUE!, Gerald Drent en Martijn Mulders, is hiervoor een bijzondere samenwerking aangegaan met producent Kristof Rutsaert, de weduwnaar van Robert Long. Exclusief werd 16 jaar na het overlijden van deze bijzondere en inspirerende artiest voor hen de schatkamer met het volledige oeuvre van Long opengesteld.

In deze nieuwe muziektheatervoorstelling laat LUDIQUE! een pure en persoonlijke kant van zichzelf zien.

Tijdens ‘LevensLONG’ nemen zij u mee in het fotoalbum van een universeel liefdesverhaal, door hen op unieke wijze gecreëerd met de muziek en tijdloze teksten van Robert Long. Een verhaal vol van liefde, passie, verlangen, afscheid, hoop en hartstocht.

De vaak beeldende teksten van Robert Long worden tijdens deze voorstelling voor het eerst daadwerkelijk in een theatrale setting vormgegeven en komen zoals het ware tot leven, hetgeen de voorstelling naar een totaal andere en hogere dimensie weet te tillen. 
Door liederen en teksten uit het rijke oeuvre van Long aan elkaar te verbinden, door juist die nummers te kiezen die elkaar versterken, door bijvoorbeeld slechts enkel een couplet of refrein te gebruiken, of door teksten te spreken in plaats van te zingen, komen we tot een ongeziene, wonderlijke en unieke vorm. Dit is kenmerkend voor de eigentijdse manier van theater maken van LUDIQUE!

Tijdens ‘LevensLONG’ zullen voor het eerst ook enkele Duitstalige nummers van Long in de Nederlandse theaters te horen zijn, hertaald door niemand minder dan Dr. Michael Kunze, bekend van o.a. Peter Maffay’s ‘Du’ en musicals als ‘Elisabeth’, ‘Rebecca’ en ‘Tanz der Vampire’. Muzikaal zal LUDIQUE! tijdens deze voorstellingen begeleid worden door Peter van der Zwaag, de pianist die o.a. ook Robert Long jarenlang heeft begeleid. 

LUDIQUE! weet tijdens hun muziektheatervoorstellingen moeiteloos verschillende talen in elkaar te laten overvloeien en presenteren u een intieme voorstelling waarbij de kracht van de muziek en de liefde in alle facetten weerklinkt. Puur en Persoonlijk. 
Pers en publiek loven de voorstellingen van LUDIQUE!, zo wonnen zij recentelijk de “Gouden Arti-Shock”, de publieksprijs van het Isala Theater in Capelle a/d IJssel voor hun theaterconcert ‘APROPOS’ en de publieksprijs van het Delft Fringe Festival met hun muziektheatervoorstelling ‘ZARAH, Zonde van de Liefde’. Tevens waren zij jarenlang als Artist in Residence verbonden aan het prestigieuze Les Dominicains de Haute-Alsace in Frankrijk en werden zij door het Siegessäule Magazin Berlin uitgeroepen tot ‘DER Queere Erfolg aus Amsterdam’ met hun voorstelling ‘From BERLIN with Love’.

https://www.hoftheater.nl/

 

Door Redactie