Op donderdag 29 februari, 7 en 14 maart vindt de lessenserie Maak Kennis met het Orkest plaats in muziekgebouw de Klanken in Raalte. Deze lessenserie wordt gegeven door St. Caecilia en is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De kennismakingslessen met het orkest zijn onderdeel van Kennismaken met Cultuur. Ieder voorjaar organiseert het HOFtheater in het kader van Kennismaken met Cultuur allerlei culturele workshops en lessenseries voor kinderen.


Maak kennis met het orkest

Tijdens de 3 lessen kunnen kinderen ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Ze proberen verschillende blaasinstrumenten uit. Op het instrument dat ze het meeste aanspreekt krijgen ze vervolgens les. Aan het eind van de lessenserie geven de kinderen met behulp van enkele volwassenen een klein concert voor hun familie. De lessen worden verzorgd door muziekvereniging St. Caecilia uit Raalte.

Kennismaken met Cultuur

Onder de noemer ‘Kennismaken met cultuur’ organiseert het HOFtheater ieder voorjaar een aantal workshops en lessenseries voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Door middel van subsidie van de gemeente Raalte kunnen kinderen voor een klein bedrag deelnemen aan een workshop of lessenserie van hun eigen keuze.

Informatie & aanmelden
De lessenserie Maak Kennis met het Orkest vindt plaats op donderdag 29 februari, 7 maart en 14 maart in muziekgebouw de Klanken in Raalte. De lessen zijn van 16.00 tot 17.00 uur en deelname kost € 12,50. De lessenserie is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Aanmelden kan via www.HOFtheater.nl. Klik hier op programma en bij het genre op ‘workshops’. Alle workshops en lessenseries van Kennismaken met Cultuur worden vervolgens zichtbaar.

Door Redactie