Aarnink Accountants + Adviseurs heeft een nieuwe naam: Maatman Accountants. Maatman, net als Aarnink een kleinschalig en laagdrempelig accountantskantoor, nam het kantoor van Aarnink Accountants begin van dit jaar over. Vanaf 3 juli verandert de naam in Maatman. “Maar de mensen en de laagdrempeligheid blijven hetzelfde,” benadrukt Mariska Bakema, algemeen directeur van Maatman in Raalte en Wolvega.

Maatman is een accountantskantoor dat het net even anders doet, zo blijkt in ieder geval uit hun slogan ‘Niet zo standaard’. “Wij vinden dat de meeste accountants nogal duur en ingewikkeld doen. Ze zijn formeel, behoudend, en kijken vooral terug. Dat past niet bij ons. Wij zijn vooraf én achteraf duidelijk. Over de prijs, maar ook over wat we gedaan hebben,” aldus Mariska.

Doe maar gewoon

Verwacht dus bij Maatman geen ivoren toren. Hier ben je welkom zoals je bent.
Ze zeggen het zelf: “We willen dat onze medewerkers ook naar hun werk komen zoals ze zijn. Wij houden niet van duurdoenerij en doen niet te ingewikkeld.” En dat geldt ook voor de klanten van Maatman. “Doe je vooral niet anders voor dan je bent. Doen wij ook niet,” licht Mariska toe: “Bij ons is accountancy gewoon een gesprek tussen mensen. Geen onnodige complexiteit of vakjargon, maar gewoon duidelijke taal en begrijpelijke adviezen.”

Wij zijn geen standaard accountants

Vertrouwd

Voor de trouwe klanten van het voormalige Aarnink verandert er niet veel. Hetzelfde vertrouwde team blijft, met dezelfde kwaliteit van dienstverlening en bekende open deur. Alleen de naam op de deur is veranderd.

Wat Maatman overneemt van Aarnink, is de belofte van kwaliteit en klantgerichtheid. “Wij zijn geen standaard accountants,” vervolgt Mariska. “Wij zijn er om te helpen, om relaties op te bouwen, niet alleen maar transacties te verwerken.”

Niet wat er staat, maar wat het betekent

Bij Maatman ligt de focus op meer dan enkel cijferwerk. “Je kunt kiezen voor een accountant die alleen maar je cijfers rapporteert, of voor iemand die ze interpreteert. Wij zijn dat laatste,” legt ze uit. Maatman gaat verder dan alleen het opstellen van je IB of VPB. “Wij vinden het essentieel om je cijfers te interpreteren. Dat kan namelijk leiden tot een beter resultaat.” Daarom stelt Maatman zich op als partner, niet als externe dienstverlener. “Wij werken niet voor je, maar mét je.”

Achteraf kijk je een koe in de kont

Daarnaast onderscheidt Maatman zich door niet alleen terug te kijken, maar vooral vooruit. “De meeste accountants concentreren zich op het verleden, op wat het resultaat is geweest. Dat is prima, maar dat is slechts een gegeven. Iedereen kan dat,” aldus de algemeen directeur. “Bij Maatman kijken we liever vooruit. We willen het financiële brein van jouw bedrijf zijn en je helpen met het nemen van beslissingen die je toekomstige resultaten zullen verbeteren.”

Met deze aanpak blijft Aarnink ook als Maatman Accountants toegewijd aan het ondersteunen van hun klanten op een unieke en persoonlijke manier, door zich te richten op interpretatie, samenwerking en vooruitdenken.

Maatman Accountants
Zandweegbree 7a, 8472 BC Wolvega
Meidoornlaan 24, 8102 ZM Raalte
Tel. Wolvega: (0561) 615408
Tel. Raalte: (0572) 357171
info@maatmanaccountants.nl
www.maatmanaccountants.nl

Door Redactie

Geef een reactie