Mantelzorger bent u als u langere tijd voor uw naaste zorgt. Deze zorg is vaak dagelijks en kan niet zomaar beëindigd worden. Wat uw situatie ook is, als mantelzorger komt er vaak veel op u af. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar het kan u ook erg belasten. 

Mogelijk heeft u als mantelzorger, juist in deze tijd van het Coronavirus, vragen over uw situatie of extra ondersteuning nodig. Daarom zet Mantelzorgondersteuning Raalte zich in om, ondanks de maatregelen, de individuele mantel­zorgondersteuning wél zoveel mogelijk door te laten gaan.

“We kijken, natuurlijk samen met u als mantel­zorger, naar creatieve manieren waarop dat kan. Per hulpvraag zullen we samen bekijken wat er binnen de huidige situatie mogelijk is. Met elkaar kunnen we het. Schroom dus niet om contact op te nemen. Onze mantelzorgconsulenten zijn elke werkdag via mail en telefoon bereikbaar. Ze zitten klaar voor uw vragen”. 

Er zijn vele mogelijkheden om u te ondersteunen. Bijvoorbeeld door te helpen bij gesprekken met de gemeente of de formele zorg of door het inzetten van een zorgvrijwilliger of gastgezin, zodat u even tijd voor u zelf heeft. Misschien heeft u behoefte aan een luisterend oor, hulp of informatie en advies over een ziekte of beperking. Samen met u kijken zij hoe ze u het beste kunnen helpen.

Hulp aan jonge mantelzorgers
Het kan zijn dat jonge mantelzorgers zich in deze tijd meer zorgen maken om hun naaste met gezondheidsproblemen. Vooral als ze zorgen voor iemand op leeftijd of voor iemand met een kwetsbare gezondheid. “Het is dus belangrijk dat we jonge mantelzorgers extra in de gaten houden. Onze consulenten jonge mantelzorgers zitten voor hen klaar om waar mogelijk hulp te kunnen bieden”. 

Dag van de Mantelzorg
“De dag van de Mantelzorg (10 november) is een landelijk en jaarlijks terugkerend moment om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Ook wij willen samen met de gemeente Raalte onze waardering voor mantelzorgers uitspreken. Op dit moment zijn we binnen Mantelzorgondersteuning Raalte druk bezig met de voorbereidingen om een coronaproof programma in elkaar te zetten. Alle ingeschreven mantelzorgers worden via post, email en website geïnformeerd”. 

Heeft u hulp nodig?
Heeft u een (hulp)vraag of mocht u zelf behoefte hebben aan een luisterend oor, neem dan gerust contact met ons op. De mantelzorgconsulenten zijn iedere dag bereikbaar. 

Carinova Mantelzorgondersteuning
0570 51 81 85
steunpuntmantelzorg@carinova.nl

Evenmens Raalte
0572 82 09 97
info@evenmens.nl

Door Redactie