“Mijn passie voor vrachtwagens is hier weer opgebloeid”

Mario Gallas werkt al een aantal jaren met veel plezier bij Nagel Nederland in Raalte. Sinds Mario het buitenterrein en de magazijnen netjes houdt ziet alles er spic en span uit: Er is geen ongedierte te vinden, de vloeren zijn netjes geboend, en de koffieautomaten worden regelmatig helemaal uit elkaar gehaald en schoongemaakt. En als er tijd over is zoekt Mario zelf extra klusjes.

Mario is bij Nagel Nederland gedetacheerd door Stichting Werk Raalte, waar hij een vast contract heeft. Dit is in het kader van de Sociale Werkvoorziening. Mario zit bij Nagel Nederland goed op zijn plek. Hij is trots op zijn werk en bij Nagel Nederland zijn ze erg tevreden.

Binnen het bedrijf heeft Mario één vast aanspreekpunt en dat werkt goed. “En als er iets is dan kan ik altijd bij de directeur terecht” vertelt Mario trots. Vorig jaar was hij 25 jaar in dienst bij de Sociale Werkvoorziening en was er een gezellig receptie voor collega’s en familie bij Nagel Nederland in de kantine.

“Het werk dat ik hier doe is erg leuk en afwisselend en ik heb veel vrijheid in mijn werk” vertelt een tevreden Mario, “Iedereen kent mij hier. Een aantal chauffeurs zijn vrienden van me. Als ik wat langer moet doorwerken is dat voor mij geen probleem, het werk moet af. Ik voel mij één met de collega’s en ik word erg gewaardeerd.”

Mario heeft zijn werk grondig aangepakt: “Ik heb een klusplan gemaakt om praktisch te kunnen werken. Daardoor zijn er machines aangeschaft zoals een bladblazer en bijvoorbeeld een schrobmachine. Eerst moest ik het hele terrein met een bezem bijhouden en dat gaat nu stukken sneller met de bladblazer. En ik doe het onderhoud van deze machines allemaal zelf.”

Als klein kind had Mario al een grote passie voor vrachtwagens. Deze passie is hier weer opgebloeid. “Ik mag de trailers uitspuiten en dat vind ik superleuk om te doen.” In zijn vrije tijd onderhoudt Mario zijn oude Kreidler brommer en vindt hij het leuk om te toeren met zijn vrienden.

Hans Kortstee is de consulent die Mario begeleidt vanuit de Stichting. In de Stichting werken 180 medewerkers met een beperking. Een deel daarvan werkt zoals Mario bij een bedrijf via een detachering. Mario zit bij Nagel Nederland goed op zijn plek. Veel bedrijven in de Gemeente Raalte doen al mee, maar ze zijn altijd op zoek naar nieuwe bedrijven, die net als Nagel Nederland sociaal betrokken zijn en een werkplek beschikbaar willen stellen.

Stichting Werk Raalte is bereikbaar via telefoonnummer 0572-347799.

Door Redactie

Geef een reactie