Sinds 2017 volgt Bea Huisman de opleiding Holos massagetherapie en onlangs startte ze in Raalte haar praktijk ‘Stilte in de Storm’. “De storm is de buitenwereld en alle gedachten, de stilte ben je zelf. Met massagetherapie maak je contact met jezelf.”

Holistische visie
Ieder mens is een geheel. Lichaam en geest zijn niet te scheiden, ze staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Wat op mentaal, emotioneel of sociaal vlak speelt is lichamelijk te voelen, bijvoorbeeld blijdschap, maar ook spanning, verdriet en boosheid. In onze Westerse maatschappij leven we vooral vanuit het hoofd, we laten ons leiden door ratio of de mening van een ander. Onze blik is naar buiten gericht in plaats van naar binnen, we zijn het niet gewend om naar ons lichaam te luisteren of we maken een bewuste keuze om lichaamssignalen te negeren. Zo raken we de verbinding met onszelf kwijt en dit kan de balans in je lichaam verstoren. Dit kan allerlei lichamelijke klachten veroorzaken, maar kan ook leiden tot een burn-out. “Door middel van verschillende massagetechnieken breng ik de aandacht bij je lichaam, begeleid ik naar het voelen. Hierdoor kan de verbinding met je lichaam herstellen en groeien en ontstaat lichaamsbewustzijn.”

Massage bij Kanker
Massage biedt geen genezing, maar kan de kwaliteit van leven verbeteren. Massage ontspant en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het helpt de balans in het lichaam te herstellen.
Massage kan bijwerkingen van de behandeling en klachten als pijn, misselijkheid, vermoeidheid en slapeloosheid verminderen. Het kan in alle fases van de behandeling, maar ook nadien kan het ondersteunen in vertrouwen en acceptatie.
“Het voelt voor mij ontzettend dankbaar om iemand weer een positieve ervaring met het lichaam te laten ervaren, een moment dat niet in het teken staat van ziekte. Stilte in de storm.”

Nieuwsgierig geworden?
Kijk op www.stilteindestorm.nl

Door Redactie