Het liefst wil je als tuinliefhebber het hele jaar rond plezier van je tuin hebben. De specialisten van Sigreen tuin- en landschapsinrichting uit Raalte zorgen er met hun groene vingers al tien jaar voor, dat mooi ontworpen en verzorgde tuinen er prachtig bij liggen in de regio Salland en daarbuiten.

“Of het nu om tuinontwerp, tuinaanleg of tuinonderhoud gaat, wij verzorgen het complete plaatje”, laat eigenaar Simon Marsman weten. Zoals de naam doet vermoeden is SiGreen dol op Groen. “Het kan ons eigenlijk niet groen genoeg zijn.” Na een kleine tropische nazomer, gaat bij veel bewoners in de regio nu weer de kachel aan en gaat de tuin bij menigeen in een soort winterslaap. Dat is volgens Simon Marsman beslist niet nodig. “Je kunt ook in het najaar en de winter volop van je tuin genieten. Dat kan bijvoorbeeld door een overkapping of een veranda aan je huis te realiseren. Dan wordt de tuin eigenlijk het verlengde van je woonkamer.” Zo kun je met een goede terrasverwarming een mooie loungeset of een buitenkeuken ook in het najaar samen genieten van het buitenleven. Het mooie aan een overkapping aan het huis is, dat er meestal geen bouwvergunning voor nodig is.

Strak met genoeg groen

Als tuinontwerper heeft Marsman wel een eigen herkenbare stijl die veel tuinbezitters aanspreekt. “Ik ga voor strakke lijnen doorbroken met veel groenelementen. Door bepaalde soorten planten in het tuinplan mee te nemen, is er buiten altijd groen te zien. Omdat huizen vaker een grote raampartij hebben, geniet je binnen ook meer als er in alle perioden van het jaar aantrekkelijk groen staat. “We zien de tuin als ons eigen kleine stukje natuur maar ook als verlengstuk van de woonkamer. Een plek om te ontspannen of om in te werken. Je hoeft geen grote tuin te hebben om er toch mooie groene plek van te maken”, verzekert Simon Marsman.

Het complete plaatje

Naast ontwerp en ontwerp en aanleg kunnen ook de extra elementen zoals een tuinhuisje, schutting of vijver door SIgreen verzorgd worden. “Dat kan met allerlei soorten materialen in verschillende kleurstellingen ingericht worden.” Door de steeds warmere temperaturen in Nederland is het aanbod van de beplanting steeds breder geworden. Een palmboom, yucca of olijfboom zie je tegenwoordig steeds vaker in de Nederlandse tuinen. “Niet alle planten zijn echter winterhard. Dus die moet je in de koudere perioden wel afdekken”, geeft Marsman zijn deskundig advies.

Onderhoud

Is een tuin naar tevredenheid ontworpen en aangelegd, dan wil de eigenaar deze graag mooi houden en de planten, bomen en bloemen gezond en groen. “Wij komen dan zo’n drie keer per jaar langs voor onder andere snoeiwerkzaamheden. We kijken dan of alle planten er nog goed bijstaan en of ze optimale groeiruimte hebben.” Het kan ook zijn dat een bestaande tuin verwilderd is of toe is aan nieuwe planten of inrichting. “Dan komen we ook graag langs voor een update of renovatie van de tuin zodat deze weer helemaal bij de tijd is.”

SiGreen tuin- en landschapsinrichting
Het Erf 10, Raalte
Tel. 06 – 42 47 21 57
info@sigreen.nl
www.sigreen.nl

Door Redactie

Geef een reactie