De minderjarige asielzoekers die vanaf 3 november 2022 worden opgevangen bij Summercamp Heino verhuizen uiterlijk 27 maart naar een nieuwe locatie. Om de opvang bij Summercamp zorgvuldig af te ronden is de einddatum met één week verlengd.

Burgemeester Yvonne van Mastrigt van de gemeente Olst-Wijhe: “We hebben deze kwetsbare kinderen, in goede samenwerking met de gemeente Raalte, het COA, Summercamp én omwonenden een fijne plek kunnen bieden. Wij hopen dat ze op hun nieuwe opvangplek ook weer snel rust en veiligheid vinden in afwachting van hun asielprocedure.”

“De opvang is goed verlopen, ook voor de omgeving. Dat blijkt ook uit het regelmatige overleg dat we hadden met omwonenden. Ik ben trots op de betrokkenheid van Heino en omgeving”, aldus burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte:

Nieuwe opvangplek

Een grote groep van 55 jongeren gaat naar een nieuwe opvanglocatie in Wierden, een locatie voor 3 jaren. Een aantal begeleiders van het COA gaat vanuit Summercamp mee naar Wierden. Voor de andere jongeren wordt nog naar een opvangplek gezocht.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie