Marion Kogelman-Bloo en Hanneke Koenjer starten beide in oktober weer met mindfulness-trainingen in Raalte en omstreken. Het Coronavirus vraagt veel van ons aanpassingsvermogen en ons vermogen om om te gaan met onzekerheid. Mindfulness kan een steun in de rug zijn hiermee om te gaan.

Afhankelijk van wie je bent en de situatie waar je je in bevindt, ervaart de één meer en de ander minder last van het Coronavirus. Misschien voel je je in deze tijd wat kwetsbaarder, maak je je zorgen om je gezondheid of die van familieleden of om je financieel-economische situatie.

Hoe werkt mindfulness? 
Mindfulness leert je een stapje terug te doen en dingen in een ruimer perspectief te plaatsen. Ook helpt het gevoelens te erkennen in plaats van deze te veroordelen. Gevoelens van angst, frustratie en eenzaamheid zijn er nu eenmaal op bepaalde momenten. Het is heel menselijk om dit níet te willen voelen, je ervoor te schamen, het te relativeren. Helaas blijft het ons daardoor juist vaak achtervolgen. Met mindfulness-oefeningen train je vaardigheden die hierin rust en ruimte kunnen geven.

Wat houdt de training in? 
Marion en Hanneke starten beide een eigen training. Deze mindfulness-trainingen worden in kleine groepen aangeboden op een locatie waar voldoende ruimte is om afstand te houden. Daarnaast train je de vaardigheden ook buiten de groepssessies om met oefeningen die je thuis kan doen. De training is erop gericht dat je mindfulness leert toe te passen in je dagelijks leven.

De trainingen worden op diverse avonden gegeven van 19.00 uur tot 21.30 uur. Ze starten in de 3e week van oktober en bestaan uit 8 avonden. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de training.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een training en/of de vrijblijvende kennismakingsavond op 5 oktober 2020 om 19.00 uur in de Heujmiete, Linderteseweg 56, Mariënheem of wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Marion Kogelman
06 18291938
www.marionkogelmanbloo.nl
opvoeden@marionkogelmanbloo.nl 

Hanneke Koenjer
06 54370282
www.mindfulnessmethanneke.nl
mindfulnessmethanneke@gmail.com

Door Redactie