Op zaterdag 6 mei viert Klooster Nieuw Sion de groei van de eigen moestuin. De komst van de nieuwe moestuinkas, die medio mei wordt geopend, is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van de droom van de kloostergemeenschap om steeds zelfvoorzienender te worden. Een trailrun, als sponsorloop voor de moestuinkas, komt die middag aan op het klooster én de eerste aardbeienplanten uit de nieuwe kas zijn die middag op Nieuw Sion verkrijgbaar.

Trailrun voor de moestuinkas

Omdat de realisatie van de moestuinkas een forse financiële investering vergt loopt Andre Bikker, ontwerper van de nieuwe moestuinkas, op 6 mei een 55 kilometer lange trailrun om sponsorinkomsten voor de kas én de verdere ontwikkeling van de moestuin op te halen. Iedereen die de droom van het klooster om zelfvoorzienend te worden wil steunen kan bijdragen aan de actie. Het klooster wil haar bewoners en gasten in de toekomst nog meer laten genieten van gezond, duurzaam en lokaal eten uit de eigen tuin. Gasten van het gastenhuis en de koffieschenkerij van Nieuw Sion kunnen daar nu al van proeven in de maaltijden die ze krijgen voorgeschoteld.

Aardbeienplanten uit de eigen kas

De eerste vruchten die letterlijk te plukken zijn van de nieuwe kas zijn de aardbeienplanten die op zaterdag 6 mei rechtstreeks vanuit de moestuinkas bij de kloosterpoort van Nieuw Sion voor de verkoop worden aangeboden. Wie een hangpot met aardbeienplant koopt, ondersteunt direct de verdere ontwikkeling van de moestuin. Er geldt daarbij op = op, om die reden zijn de hangplanten vooraf te reserveren via de website van het klooster.

Meer informatie: https://www.nieuwsion.nl/events/moestuindag/

Door Redactie

Geef een reactie