Zondagmiddag 17 december maakt de viermansformatie Mooiweer z’n opwachting  in de Oude Synagoge van Raalte. Mooiweer brengt Nederlandstalige luisterliedjes uit eigen keuken ten gehore.

De beschouwende lyrics hebben vaak een melancholieke ondertoon en gaan over het menselijk onvermogen, op het gebied van de liefde, het najagen van geluk, het benutten van kansen. Daarnaast getuigt een groot deel van het repertoire van een verfijnde zelfspot, een mensvriendelijke kijk op het leven, en een groot gevoel voor taal.

Luister naar sfeervolle nummers, een countrysmartlap met slide-guitar, een uptempo popsong voorzien van Beatlesque koortjes of een verstild miniatuurtje in de traditie van het betere kleinkunstlied. Prettige muziek, herkenbare teksten.

Mooiweer bestaat uit Jan Mellema; (contra)bas en zang, Rob Neeleman; gitaar, dobro en zang, Wim Katerberg; drum en zang, Janjaap de Vries; zang, piano, gitaar. De teksten zijn van de hand van Frank Schaafsma.

De Oude Synagoge, bevindt zich aan Stationsstraat 21 in Raalte. Aanvang 15:00 uur (zaal open 14:30 uur).

De entree betreft een vrije gift.

Gezien het beperkt aantal plaatsen is tijdig reserveren zeer aan te bevelen. Dat kan per mail: mooiweerdeband@gmail.com, onder vermelding van uw naam en het gewenste aantal kaarten.

 

Door Redactie

Geef een reactie