Op Goede Vrijdag 29 maart is de muzikale voorstelling Jesus Christ Superstar te zien in de Kerk in Mariënheem. Een uitvoering waar meer dan 100 vrijwilligers uit de omgeving in meespelen, zingen en dansen. Onder professionele begeleiding van dirigent Marion Mulders is de musical Jesus Christ Superstar na 50 jaar in een nieuw jasje gestoken.

‘Samen Leefbaar Mariënheem is altijd op zoek naar verbindingen en kansen. We willen mensen graag samenbrengen. We werken vanuit van, voor, door en met elkaar. Zo is ook het idee ontstaan voor deze voorstelling. We zijn met deze enthousiaste groep aan de slag gegaan om een prachtige vertolking van de musical weer te geven. Het is een hele onderneming maar als je dan ziet hoeveel het teweeg brengt. Zoveel plezier in de voorbereiding. Dan denk je, daar doen we het voor. We hebben er ongelofelijk veel zin in om Jesus Christ Superstart te presenteren en iedereen een inspiratievolle avond te geven,’ geeft Jan Koenjer aan.

Jesus Christ Superstar

In Jesus Christ Superstar wordt de laatste week van Jesus uitgebeeld met prachtige muziek, liedjes, gedichten en dans. Deze bijzondere voorstelling gaat over menselijkheid, vriendschap en twijfel die we allemaal hebben. Het zijn thema’s die al eeuwlang spelen en juist nu weer enorm actueel lijken. Maar bovenal is het een verhaal van hoop. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken. De voorstelling begint om 20.00 uur. De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. Het is in de kerk aan de Nijverdalseweg 32 in Mariënheem. De entree is gratis. Er is wel een mogelijkheid om een vrije gift te geven op de avond zelf. Nog wel een kleine waarschuwing vooraf: kom op tijd, want vol is vol,’ zegt August Holtmaat.

Samen Leefbaar Mariënheem

‘Sinds 2014 zijn we een werkgroep die op twee momenten in het jaar, mooie activiteiten wil organiseren. Dat doen we samen met de inwoners, bedrijven en verenigingen in Mariënheem. Met aandacht voor ontmoeten, saamhorigheid en zingeving. We werken samen met mensen die energie hebben om iets moois neer te zetten. We zijn nu volop in de voorbereiding voor Jesus Christ Superstar. Dat is ontzettend leuk om doen. Op deze manier hebben we al verschillende activiteiten georganiseerd in de afgelopen jaren. Vorig jaar hadden we een fantastische viering op kerstavond, waren de straten mooi verlicht met berkenboompjes en was het bos in kerstboutersfeer. Saamhorigheid creëren, dat is wat we graag doen. Het volgende idee staat alweer in de planning. Op 8 en 9 juni gaan we een kunst- en cultuurmarkt organiseren vanuit verbinding met IkToon. En heel voorzichtig zijn we bezig met een verkenning om de Kerststallentocht in december 2024 door te laten gaan,’ glimlacht Ine Huis in ’t Veld.

Wil je meer weten over Samen Leefbaar Mariënheem? Of zou je mee willen helpen bij één van de activiteiten? Laat het ons weten via de mail: projectenmarienheem@gmail.com of bel (06) 403 550 06. Onze activiteiten staan op de website van www.marienheemonline.nl.

Door Redactie