Sallands Cross Circuit, het belooft een mooi cross-seizoen te worden
Voor de echte crosslopers dienen zich met de herfst ook de crosskriebels weer aan. De competitielopers werken gedisciplineerd hun ‘tempo’s’ al af. En de recreanten bouwen hun kilometers op, om straks goed voorbereid en fit aan de start te staan. Nog een paar weken te gaan … dan mogen ze weer ‘los’.

Inschrijvingen tot 1 oktober met interessante korting
In de maand september kan er ingeschreven worden met korting. Voor de competitielopers op de 5 en 10 kilometer – en voor de jeugd op de 2,5 km is er een aantrekkelijk pakket. Met dit pakket heb je toegang tot alle wedstrijden en natuurlijk tot de feestelijke afsluiting met prijsuitreiking in het Hoftheater. De deelnemers krijgen hun eigen startnummer en staan automatisch ingeschreven voor elke wedstrijd. Zijn of haar prestaties worden wekelijks bijgehouden in het klassement.

Afscheid van Lemelerveld, welkom Olst
De organisatie van de Ten Broeke Crossloop in Lemelerveld heeft besloten om uit het Circuit te stappen. De hekkensluiter van het Circuit hangt de finishboog aan de spreekwoordelijke wilgen. Jammer, want voor velen was deze cross een bijzonder sluitstuk. Klassementslopers moesten op het snelle parcours nog flink ‘aan de bak’ om hun podiumplaats veilig te stellen. Voor recreanten was het de afsluiting van 2 maanden ‘crossen’; een soort van afkicken, waarbij het juist niet meer om de prestatie, maar om de gezelligheid en saamhorigheid ging. 

De vrijgekomen plek wordt opgevuld door de Bunkercross in Olst. Een Cross die in de regio bekend staat als ‘oercross’; 100% onverhard, zwaar en vaak modderig. De organisatie van de loop is in handen van Atletiek Vereniging Daventria. Het bestuur van het SCC is blij met de toetreding van ‘Olst’ omdat er nu ook in het zuidelijk deel van Salland gecrosst kan worden.

‘PAKKET 5’ speciaal voor de recreatieve loper
Bij de vorige editie is ‘Pakket 5’ geïntroduceerd. Een pakket waarmee je toegang hebt tot alle 10 wedstrijden en de afterparty. Pakket 5 wijkt af van de andere pakketten omdat je hiermee níet meedoet aan de competitie. Het pakket is geïntroduceerd speciaal voor de recreatieve lopers die niet competitief willen deelnemen aan het circuit. Zo hebben zij bijvoorbeeld de vrijheid om op de wedstrijddag nog te beslissen of ze de 5 of de 10 km gaan lopen. De tijden van pakket-5-lopers worden wel geregistreerd en vermeld bij de uitslagen, maar niet opgenomen in het klassement.

Teamloop voor vrienden, buren, familie of vereniging
Wil je met vrienden, buren, familie of teamgenoten meedoen aan het Sallands Cross Circuit? Overweeg dan eens de Teamloop. Met 4 startnummers op (team)naam mag je meedoen aan 5 van de 10 wedstrijden. Een leuke gelegenheid om met ‘bekenden’ kennis te maken met het Cross Circuit. Het is laagdrempelig, gezellig en nog sportief ook. Voor de teams is er geen klassement.

Deelnemen met een team kost € 155,-. Dat is inclusief eigen startnummers en toegang tot de afterparty.

Bedrijvenloop, presteren buiten kantooruren
Met een stel sportieve collega’s de cross-uitdaging aangaan? Mooi toch! De Bedrijvenloop is een speciale competitie binnen het Cross Circuit. Elk team krijgt 4 startnummers met bedrijfsnaam. Om mee te doen aan de bedrijfscompetitie moet een team minimaal 7x aan de start verschijnen, met minimaal 2 lopers. Vaker mag natuurlijk ook. Want de snelste tijden van de teamlopers bepalen de plek in het klassement. Een compleet teampakket kost € 250,-. Ben je sponsor van het Cross Circuit dan betaal je slechts € 100,-.

Meer informatie vind je op www.sallandscrosscircuit.nl

 

Door Redactie

Geef een reactie