Nieuwe kleuren: bruin, rood en geel. Nieuwe geuren: mos en nat blad. Nieuwe vormen: op steel en ronde bollen. Wat is nu fijner dan buiten een frisse neus halen? Dat kan weer volop in de vakantie bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal.

Kom spelen in het speelbos, roetsj van de kabelbaan, klim op de uitkijktoren en loop over de hangbrug. Het speelbos is en blijft een succes voor een heerlijk moment buiten. Voor de kleinste is er het Kabouterpad. Met een tasje met alle benodigde materialen loop je een korte route met onderweg allerlei spelletje en opdrachten.

In de herfstvakantie zijn er voor de vakantiegangers en de thuisblijvers, voor klein en groot allerlei activiteiten. Natuurlijk mag een herfstwandeling of paddenstoelentocht niet ontbreken. In de herfstvakantie staat in het buitencentrum een tentoonstelling over paddenstoelen. Deze tentoonstelling is gemaakt door het IVN Hellendoorn. Langs het Kabouterpad staan diverse paddenstoelen met informatiebordjes over deze paddenstoelen.

Of ga een keer ’s morgens vroeg of ’s avonds tegen de schemer mee op pad met een natuurgids en geniet van de rust en de stilte in het gebied. Ook de heideslak rijdt een aantal keer ’s morgens vroeg of ’s avonds wat later op de avond.

Kom een keer als een echte detective braakballen pluizen en ontdek welke dieren ten prooi vielen aan de uil! Ga mee op bossafari. Dit is echt iets voor (groot)ouders en (klein)kinderen. Samen met een natuurgids ontdek je de natuur eens heel anders. Op deze manier is wandelen echt niet saai. Of breng wandelend of met de heideslak een bezoekje aan de wollige dames bij schaapskooi Twilhaar.

De herfstvakantie sluiten we af met Volle Maan wandeling in samenwerking met de sterrenwacht Hellendoorn.

Kortom genoeg te beleven en ontdekken in het bos.

Kijk voor alle activiteiten, aanmelden, tijden en kosten op: www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/locaties/buitencentrum-sallandse-heuvelrug

Door Redactie

Geef een reactie