Help! Een verrassing

Vanaf woensdag 24 januari staat Nederland een week lang in het teken van voorlezen. Op allerlei manieren en op zo veel mogelijk plekken komt voorlezen onder de aandacht. Want voorlezen maakt je leuker! De Bibliotheek Salland organiseert activiteiten in alle vestigingen op woensdag 24 januari. Kijk op bibliotheeksalland.nl/verrassing.

Voorlezen is niet alleen een fijn moment samen, het is ook leerzaam. Het is een warme activiteit tussen (groot)ouders en kinderen. Het is leuk om te doen en versterkt de band. Bovendien stimuleert voorlezen de taalontwikkeling en fantasie van kinderen en vergroot het de woordenschat.

Om dit fijne moment van voorlezen te stimuleren organiseert Bibliotheek Salland tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen op woensdag 24 januari een verrassing rondom het Prentenboek van het jaar 2024: Help! Een verrassing, geschreven en geïllustreerd door Miriam Bos. Peuters, kleuters, ouders, grootouders en belangstellenden zijn van harte welkom!

O jee, o jee, o jee, mompelt August de Vos
Hij wacht op Suusje Eekhoorn, die hem komt ophalen.
We gaan iets leuks doen, had Suus gezegd.
Maar wat, dat is nog een verrassing.
August maakt zich nu al zorgen…

Het boek Help! Een verrassing gaat over verrassingen, vriendschap, verschillend zijn, fantasie en iets spannend vinden. Herkenbaar en spannend voor kinderen, want verrassingen zijn leuk, juist omdat je nooit weet wat je kan verwachten. Net als August in het boek, krijgen de kinderen in de bibliotheek een verrassing. Tip: neem een servetje mee!

Waar en wanneer:

Help! Een verrassing is in alle bibliotheken van Bibliotheek Salland op woensdag 24 januari. De tijden: Heino en Olst: 14.30 uur. Ommen: 15.00 uur, Wijhe en Raalte 15.45 uur.

Geef je snel op voor dit feest via onze site www.bibliotheeksalland.nl/verrassing

Wist je dat:

  • Bibliotheek Salland verschillende activiteiten rondom voorlezen organiseert? In Raalte, Heino en Olst lezen enthousiaste vrijwilligers wekelijks voor aan de jongste kinderen van 0-4 jaar. In Ommen hebben we een maandelijks Boekstartcafé voor kinderen tussen 2 en 4 jaar. Voor locaties dagen en tijden volg onze agenda op www.bibliotheeksalland.nl/agenda
  • Kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Als je je kind lid maakt tijdens de Nationale Voorleesdagen, krijgt die een gratis knuffeltje. Op is op!

 

Door Redactie

Geef een reactie