In Lemelerveld ligt, verscholen in het bos, Natuurlijk Heidepark. Een prachtige en unieke plek! U zult Natuurlijk Heidepark (voorheen zwembad Heidepark) wellicht kennen als een plek waar je kunt zwemmen en spelen op het zandstrand. Sinds een aantal jaren kan je er ook heerlijk spelen in de kabouterspeeltuin en het kabouterpad lopen.

Dit jaar komt er een fantastische avontuurlijke attractie bij: Een heus klimbos met 4 uitdagende routes in de bomen! Dit idee is ontstaan toen bekend werd dat ze helaas geen gemeentelijke subsidie meer zouden krijgen. Het bestuur is toen gaan nadenken welke opties Natuurlijk Heidepark had om te kunnen blijven bestaan. Er staan veel prachtige bomen op het terrein en toen ontstond het idee van een klimbos. 

Alles begint met een idee, maar dan begint het echte werk. Wat kost zoiets? Hoe ga je dat betalen? Waar moet je rekening mee houden? Uiteindelijk heeft ELFPO (‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland’) hen een subsidie verleend. Daarnaast hebben ze bij elf fantastische Lemelerveldse ondernemers het restbedrag mogen lenen, waardoor ze hun idee ook echt konden realiseren.

Hierdoor wordt Natuurlijk Heidepark een nog uniekere plek, waar je met het hele gezin, je vrienden, familie, bedrijf of school een fantastische dag kunt beleven. Het maakt niet meer uit wat de samenstelling is wat betreft leeftijd, iedereen kan iets binnen zijn of haar mogelijkheden doen.

De kabouterspeeltuin is gratis toegankelijk. Voor de zwemplas, het klimbos en het kabouterpad wordt entree gevraagd. Als je betaald hebt voor het klimbos, mag je daarna wel gratis zwemmen.

Als het beleid rondom corona het toelaat hopen ze in het paasweekend open te gaan. Houd daarvoor de Facebookpagina en de website in de gaten: www.natuurlijkheidepark.nl.

Stichting Natuurlijk Heidepark
Zwembadlaantje 8
8151 PT Lemelerveld
0572-373301 (alleen tijdens openingstijden)
info@natuurlijkheidepark.nl

Door Redactie