Op zaterdag 1 juli vindt de eerste editie van de Coast to Coast Challenge plaats, een evenement van de Nierstichting om geld in te zamelen voor een beter leven voor nierpatiënten én om bewustwording te creëren over de schadelijke effecten van te veel zout op je nieren.   

De cijfers bewijzen dat dit hard nodig is. In Nederland hebben 1,7 miljoen mensen chronische nierschade. Dat is zo’n 10% van onze bevolking. Als we niets doen neemt het aantal mensen met nierschade verder toe en wordt nierschade eén van de ernstigste ziektes wereldwijd. De doelstelling van de Nierstichting is daarmee even urgent als duidelijk: de kans op chronische nierschade verkleinen en verergering voorkomen. Deelnemers en partners van de Coast to Coast Challenge kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

De Coast to Coast Challenge 

De Nierstichting daagt bedrijven en particulieren uit om op zaterdag 1 juli de sportieve uitdaging aan te gaan. Deelnemers aan de Coast to Coast Challenge fietsen die dag dwars door Nederland, ook tijdens de nachtelijke uren, en trotseren de wind die langs de kust raast. Met een team van vrienden, collega’s of familie – aan hen de keuze – trappen ze samen in 24 uur maar liefst 500 kilometer weg.

Naast het sportieve doel, wordt iedere deelnemer uitgedaagd om minimaal 500 euro aan sponsorgeld binnen te halen. Een euro voor iedere weggetrapte kilometer. De tocht start in Zoutkamp en eindigt in Zoutelande.

Doe mee

Deelnemen kan in teams van maximaal vijf personen, de Coast to Coast Challenge bestaat namelijk uit vijf etappes van ieder 100 kilometer.

Iedere deelnemer fietst tenminste een etappe, maar de echte ‘die-hards’ kunnen ook meerdere etappes voor hun rekening nemen.

Door Redactie

Geef een reactie