Op 9 mei zal de eerste editie van het gratis toegankelijke festival ‘De Blije Beuk’ plaatsvinden in Hof van Rakhorst, in Heino. Tussen 12:00 en 19:00 uur verandert de gemeentetuin van Heino in een sfeervol en relaxed festivalterrein voor jong en oud. Rondom de prachtige treurbeuk is er lekker eten te vinden, live muziek te luisteren en zijn er creatieve workshops te volgen.

Op het hoofdpodium wordt er vroeg in de middag gestart met live muziek van de tribute acts ‘Tenacious B’ en ‘The 40 Watt Band’ (tirbute R.E.M.). Later in de middag gaat ‘Frantic Vermin’ de rockabilly en oldskool rock’n-roll kant op, en wordt het hoofdpodium aan het einde van de dag afgesloten met de band ‘Dit, Dat, ‘N’ D’udda’. Een mix van americana, folk, rhythm & blues, country en bluegrass. Een afwisselend programma, voor ieder wat wils.

Vanaf dat het festivalterrein open gaat (12:00 uur) zijn er creatieve workshops te volgen. Zo kan je bijvoorbeeld op ouderwetse typemachines een ode typen aan de historische treurbeuk of een oldskool liefdesbriefje schrijven onder leiding van ‘Totaal Getikt’. Tevens kan men een graffiti workshop volgen, of een potje street-drummen. Later op de middag kan je aansluiten bij een wijnproeverij (18+) of deelnemen aan een barbecue-workshop van Steegs BBQ. Voor een aantal workshops zal er ticketverkoop zijn.

Kijk voor meer informatie en updates over het programma en workshopaanbod op www.blijebeuk.nl.

Festival ‘De Blije Beuk’ is een samenwerking tussen ‘Live Music Heino’, ‘Stichting Heino’s Feest’ en de organisatoren van ‘As ’n Lopend Vuurtje’. Stuk voor stuk liefhebbers van muziek, cultuur en gezelligheid. De vrije donderdag van Hemelvaart bleek de perfecte dag te zijn voor het nieuwe evenement: ‘De Blije Beuk’.

Door Redactie