Een nieuw initiatief van Stichting Doorpakken Salland onder de naam “Het houtje van de straat” helpt medewerkers van ONShandelshuis met een uitbreiding aan werkzaamheden.

ONShandelshuis is een sociaal bedrijf gerund door 75 trotse medewerkers en maakt onderdeel uit van de JP van den Bent Stichting. In hun werkplaats bij Erve Oostermaet in Lettele maken drie medewerkers van overtollig lijsthout aanmaakhoutjes voor haard en kachel. Het hout krijgen zij van Proficol profielen en panelen uit Haarle.

Eureka, ik heb het!

Regulier verdwijnen de reststukken hout van de profielen voor meubels, plafonds, plinten, lambrisering en sierlijsten in de afvalbak. “Daar moest toch een betere bestemming voor kunnen zijn” dacht Joop van den Enk, voorzitter en kartrekker van Doorpakken Salland. En toen hij later bij Op Duur kwam in Den Nul, werd het idee geboren. Hier zag hij een aantal medewerkers van de ONShandelshuis aan het werk. Zij onderhouden daar onder andere een groot deel van de groene omgeving. Daarnaast doen zij inpakwerkzaamheden voor bedrijven en maken artikelen/cadeaupakketten voor hun website/ONShandelshuis.

Samenwerking

Onmiddellijk klom Joop in de telefoon om bij de belanghebbenden te horen of het idee ook daadwerkelijk uitgevoerd kon worden. Hij mobiliseerde de organisaties van Doorpakken en ONShandelshuis en plande binnen de kortste keren een proefdag. De bestelwagen van Proficol reed het hout naar Erve Oostermaet, waar de medewerkers Justin, Jacob en Marc klaar stonden om aan het werk te gaan. Eén aan de afkortzaag, de andere twee aan een tafel om de houtjes in te pakken in netten met eigen label. Het resultaat mag er wezen, wat zien de zakken er strak uit.

Bijdrage

Voor de medewerkers is dit een interessante nieuwe activiteit die goed past bij hun kwaliteiten. Duidelijk en overzichtelijk werk. En het levert de organisatie meer op dan een uitbreiding aan werkzaamheden voor de medewerkers. Immers, de aanmaakhoutjes worden verkocht bij ONSHandelshuis. Zo draagt het bij aan het in stand houden van de variatie in werkzaamheden en ondersteuning die JP van den Bent stichting haar medewerkers biedt.

Doorpakken Salland

Stichting Doorpakken Salland is blij dat het opnieuw een levensvatbaar idee heeft kunnen ondersteunen met haar expertise. Eerder deed ze dat al met Samen Tafelen in Salland, een maandelijks diner voor € 2,50 voor eenzame mensen en minder draagkrachtigen. Ook Maximaal Starten, concrete hulp aan aspirant ondernemers, voorziet in een duidelijke behoefte. Meer initiatieven om Salland economisch en sociaal-maatschappelijk leefbaar te houden staan op het programma.

Door Redactie

Geef een reactie