Dat de heren, Martin Blokvoort en Jan-Eis Slagter erg gelukkig zijn met wat ze doen (zoals te lezen was in het vorige artikel in de Raalte ­Koerier) is overduidelijk. De groene draad in hun verhaal, oftewel in hun bedrijfs­filosofie, is zelfs nog dikker geworden. Begin april is besloten de aandacht volledig te leggen op de Disselhorst Green Energy B.V. ­Disselhorst Totaal Installateur en Disselhorst Green Energy, van voormalig eigenaar Martin Blokvoort, zijn overgenomen door de VDK groep.

Scherpere tarieven en delen van kennis
“Disselhorst Green Energy verzorgt duurzame en energiezuinige oplossingen voor woningen en bedrijven in zowel advies als uitvoering. Met de aansluiting bij de VDK Groep kunnen we ons volledig focussen op verduurzaming van woningen en bedrijfspanden. Echter door het bundelen van de krachten met de VDK groep, kunnen we nog scherpere tarieven hanteren, de kennis delen en zijn er bovendien meer mensen beschikbaar,” aldus Martin. 

“Verduurzamen is wat we het liefste doen,” zegt Martin. “Stel dat u uw woning duurzamer wilt maken, dan nemen wij uw huis niet alleen installatietechnisch, maar ook bouwkundig onder de loep. We kijken hierbij naar het heden én naar de toekomst, we schetsen een plaatje voor de langere termijn. We vervangen dus niet alleen een technische installatie, zoals een CV ketel of plaatsen zonnepanelen, maar we letten ook op isolatie, kierdichting en ventilatie én op wat goed bij de woning past. Ieder pand is anders en vraagt om advies op maat. Dit doen we bij particulieren, maar eveneens voor de zakelijke markt.”

Maatwerk
Jan-Eis vertelt: “Onlangs kwam ik bij een klant die belangstelling had voor het verduurzamen van zijn woning. Het warme tapwater werd verzorgd door een gasboiler en de verwarming, door een onlangs vernieuwd (hete)luchtverwarmings systeem. Op ons advies heeft hij eerst zijn huis goed geïsoleerd. Echter er was nog geen mechanische ventilatie, wel ‘natuurlijke’ ventilatie met diverse pijpen door het dak (van wc, keuken, badkamer). Als je je woning goed isoleert, nemen ook de kieren (en dus de ongecontroleerde ventilatie) af. Alleen dit gaat dan ook ten koste van de luchtkwaliteit in de woning, wat weer invloed heeft op de gezondheid. We hebben hier nieuwe ventilatiekanalen aangebracht en deze aangesloten op een warmtepompboiler, welke energie haalt uit de ventilatielucht. De gasboiler is hiermee komen te vervallen. Tevens zijn we hierbij zelfs nog een stapje verder gegaan door deze warmtepompboiler te ondersteunen met zonnewarmte uit een aantal collectoren, die we op het dak hebben geplaatst. Deze collectoren hebben dezelfde afmetingen als de zonnepanelen, die we daar geplaatst hebben en op die manier is het ook buiten een strak geheel. En dit is wat we nu maatwerk noemen!” 

De woning gebruikt geen gas meer voor warm tapwater. De klant bespaart hiermee enorm. Bijkomend voordeel is dat men vanuit de overheid een mooi subsidiebedrag ontvangt op de aanschaf van de warmtepompboiler. Dit bedrag ligt rond 1250 euro. En een warmtepompboiler is al verkrijgbaar vanaf 2300 euro. Naast warmtepompen, die in verschillende combinaties verkrijgbaar zijn; lucht/water (energie uit buitenlucht), water/water (energie uit de aarde) en hybride (combinatie van cv-ketel en luchtwarmtepomp), is Disselhorst Green Energy thuis in biomassaketels/pelletkachels, zonneboilers, ledverlichting en laadpalen. 

Tevens geven zij onafhankelijk energie­advies aan particulieren en bedrijven.

Laadpalen
“Voorheen werden laadpalen hoofdzakelijk afgenomen door de zakelijke markt, maar we merken dat er steeds meer vraag komt vanuit de particuliere hoek,” aldus Martin. “Als je thuis een auto laadt, trekt dat veel energie en om te voorkomen dat de hoofdzekering springt in de meterkast, plaatsen we intelligente laadpalen met loadbalancing. Loadbalancing kijkt met behulp van een meetspoel naar de hoeveelheid stroom die wordt gevraagd van de hoofdaansluiting. Zo krijg je als het ware een modulerende laadpaal. Met dit stukje intelligentie kunt u uw auto altijd maximaal laden.” 

Welkom aan de Punterstraat

Martin voegt toe: “Voor ons is duurzaamheid en maatwerk gesneden koek, we hebben kennis van de markt en van de beschikbare producten. Met onze kennis en ervaring van de afgelopen tien jaar kunnen we onze klanten goed bedienen.”

Heeft u interesse in duurzaam wonen of werken? Neem dan contact op met deze bevlogen heren. Vanaf mei, precies zes jaar nadat Disselhorst Green Energy van start is gegaan, zal de firma gehuisvest zijn aan de Punterstraat nr.1 in Raalte. U bent van harte welkom! 

Disselhorst Green Energy
Punterstraat 1
8102 HV  Raalte
0572-381246
info@dgreen.nl
www.dgreen.nl

Door Redactie

Geef een reactie