Zonder monteurs geen techniek en zonder techniek geen toekomst. Voor Nijhof Installatiegroep alle reden om de groene loper uit te rollen voor nieuwe monteurs in opleiding. Die groene loper leidt naar hun eigen Salland Tech Academy met opleidingen binnen verschillende disciplines van de installatietechniek. “Onze voormannen op de bouw weten deze monteurs heel goed de fijne kneepjes van het vak te leren”, zegt de nieuwe praktijkopleider Erik Beldman. “Daarnaast ga ik regelmatig bij alle monteurs in opleiding langs om te horen hoe het gaat.”

Als praktijkopleider is Erik Beldman een persoonlijk klankbord voor alle monteurs in opleiding. “Ik kijk naar de mens achter de monteur en bied een luisterend oor als hij of zij tijdens de opleiding ergens tegenaan loopt. Het geeft ons de ruimte om samen actie te ondernemen als er op het werk of privé iets speelt. Heeft een monteur bijvoorbeeld moeite met een bepaalde vaardigheid, dan biedt onze vernieuwde werkplaats een praktijkruimte waar hij of zij extra kan oefenen. Ook kijken we naar de invulling van de werkweek. Misschien past parttime werken wel beter bij de monteur. Is Broekland wat ver weg zonder rijbewijs? Dan regelen wij een elektrische fiets. Wij vinden het belangrijk dat onze monteurs in opleiding goed in hun vel zitten en graag bij Nijhof blijven werken.”

Toekomstige kweekvijver
Nijhof investeert op meerdere fronten in het werven en binden van monteurs in opleiding. “Samen met andere bedrijven richten wij ons op de vmbo-, mbo- en hbo-opleidingen die onze gezamenlijke kweekvijver voor de toekomst vormen. Wij zijn aanwezig op hun open dagen. Persoonlijk ben ik als expert elektrotechniek betrokken bij de organisatie van het NK voor het mbo, waar leerlingen in ruim vijftig verschillende beroepen hun talent tonen. Ook ga ik mee naar het EK en WK. Die kennis en ervaring ligt natuurlijk in lijn met mijn nieuwe rol binnen de Nijhof Groep.”

Verschillende disciplines
Monteurs in opleiding zitten goed bij de vier bedrijven van de Nijhof Installatiegroep. “Met Salland Tech Academy bieden wij opleidingen binnen vrijwel alle disciplines van de installatietechniek. Moet je op aangeven van school naast elektrotechniek ook meer weten over utiliteit of databekabeling? Wij zetten je op de goede plek. Daarnaast tonen wij in ons Duurzaamheid Inspiratie Centrum de nieuwste technieken. Technieken die niet alleen om vakkundige handen, maar ook om digitale vaardigheden vragen. En natuurlijk is er ook tijd voor gezelligheid. De Nijhof Installatiegroep is een (h)echte familie met aandacht voor leuke activiteiten met het sfeerteam. Dit alles maakt de weg over onze groene loper wel heel erg interessant.”

Nijhof installatiegroep
van Dongenstraat 39
8107 AE  Broekland
0570 – 53 18 88
info@nijhof-broekland.nl

                            

Door Redactie

Geef een reactie