“Het is best een stap,” aldus Ron List over de koerswijziging bij Van Bladeren & List. Per 1 mei staat hij voortaan samen met Lyanne List aan het roer. Bovendien komt de focus te liggen op financieel advies.

Voor hypotheken, pensioenen, levens- en woonlastenverzekeringen kun je als vanouds terecht aan de Schoolstraat. “Wat betreft de schadeverzekeringen echter gaan we nauw samenwerken met een andere partij,” legt Lyanne uit.

Vertrouwde gezichten

Voor hun zoektocht naar die partij gingen Lyanne en Ron niet over een nacht ijs. Uiteindelijk vonden ze een ervaren bedrijf voor de verzekeringsportefeuille. Ron: “We zijn blij met Vrieling Adviesgroep, eveneens een familiebedrijf. Met vestigingen in Hardenberg, Zwolle en Dedemsvaart blijft de Sallandse mentaliteit erin.” Lyanne vult aan: “Yvon de Haan, Godfried Röben en Bernadette Damman gaan bij Vrieling aan de slag en blijven dus bekende contactpersonen.” Ze benadrukt dat iedereen nog altijd binnen kan lopen aan de Schoolstraat, waar zijzelf, Ron en Rosalie Jansen vertrouwde financiële specialisten blijven. “Gewoon, als vanouds voor financieel advies.” 

Puzzelstukjes

De focus op financieel advies hangt nauw samen met hun koerswijziging. Ron wijst op zichzelf. “Met 63 jaar ga je toch geleidelijk afbouwen. Lyannes horizon ligt echter een stuk verder.” 

De twee leggen uit dat elke adviestak complexer wordt. “Je kunt je niet overal in specialiseren en het hypotheekgedeelte met het adviseren, de verschillende aspecten en diverse klanten vind ik gewoon het leukste,” vertelt Lyanne. “Het zijn net puzzelstukjes; het uitzoeken van alle wensen en mogelijkheden voor de klant, de regelgevingen, belastingen en elke hypotheekverstrekker heeft weer eigen voorwaarden.”

“Voel je vrij om ons te benaderen als je meer informatie wilt over deze stap,” benadrukken de twee. Ze vinden het fijn dat ze elkaar de komende jaren kunnen begeleiden in het vak. “Een mooie wisselwerking,” zegt Ron. 

“Met als doel dat Lyanne het bedrijf overneemt.” Lyanne, met een knipoog: “Áls Ron tenminste ooit met pensioen wil gaan…”

Karin de Graaff

Door Redactie

Geef een reactie