Bandencentrum Heino: oprecht vakmanschap in eigen dorp

Met de herfst in volle gang laat de winter niet lang op zich wachten. De weersomstandigheden veranderen, de kans op natte en gladde wegen neemt toe. Voor automobilisten de hoogste tijd om hun banden te laten controleren. “Zo’n bandencheck is bij ons altijd gratis”, zegt Gerben ten Broeke, eigenaar van Bandencentrum Heino. “Vervolgens geven wij een betrouwbaar advies over de best mogelijke banden voor uw auto. Voor de komende maanden adviseren wij winterbanden met, voor wie in Duitsland goed verzekerd wil zijn, de garantie van het nieuwe symbool in de vorm van een sneeuwvlok.”

Bandencentrum Heino ziet dat steeds meer automobilisten all season banden kiezen voor goede prestaties onder uiteenlopende omstandigheden het hele jaar door. Nu deze banden steeds beter worden, zijn ze ook echt het overwegen waard als de teller op minder dan tienduizend kilometer per jaar staat. Boven dit aantal kilometers blijft Gerben bij zijn advies zomerbanden af te wisselen met winterbanden. “Deze banden verschillen van elkaar in profiel en samenstelling van rubber”, licht hij toe. “Onder de zeven graden worden zomerbanden hard en stug, terwijl winterbanden voor een optimale grip juist wat zachter worden. Hoe goed ook, all season banden houdt toch altijd het midden tussen die twee. Wie kiest voor winterbanden, kiest voor veiligheid.”

Nieuw symbool
Onder winterse omstandigheden blijven winterbanden dus de beste keuze, maar waaraan zijn zij eigenlijk te herkennen? “Het profiel is duidelijk anders en moet een minimale diepte van vier millimeter hebben”, legt Gerben uit. “Op winterbanden staat altijd het M+S keurmerk. Maar let op, dit keurmerk komt ook wel op zomerbanden voor.  Om zeker te zijn, is besloten dat op alle vanaf 2018 nieuw te produceren winterbanden het 3-PMSF symbool, een berg met sneeuwvlok, komt te staan.” Bandencentrum Heino waarschuwt dat met dit besluit ook de regelgeving in Duitsland is aangescherpt. Onder winterse omstandigheden ben je in dit land verplicht op winterbanden te rijden en dus is naast het M+S keurmerk straks ook het 3-PMSF symbool een vereiste. Daarmee heeft een sneeuwvlok niet alleen effect op je eigen veiligheid, maar bij onze buren ook op je aansprakelijkheid bij schade in het verkeer.

Leaserijders
Natuurlijk heeft het advies van Bandencentrum Heino niet alleen betrekking op winterbanden. “Het hele jaar rond helpen wij automobilisten heel bewust voor de juiste banden te kiezen, zodat zij weten aan welk product zij hun geld uitgeven”, zegt Gerben. “En dat geldt ook voor leaserijders. Vaak praten leasemaatschappijen hun klanten naar een vast onderhoudsadres, maar het is geen verplichting. Ik mag nagenoeg alle leasewagens van banden voorzien. Waarom zou je dan ver weg zoeken, als het ook heel dichtbij in eigen dorp te vinden is?” En zo kan echt iedere automobilist in ieder seizoen rekenen op de sterke combinatie van betrouwbare advies, uitstekende kwaliteit en persoonlijke service die Bandencentrum Heino als geen ander te bieden heeft.

Passie voor rubber
Bandencentrum Heino helpt automobilisten altijd veilig op weg. “Gedreven door onze passie voor rubber weten wij voor iedere auto en rijstijl de juiste banden te vinden”, zegt Gerben ten Broeke. “Naast de ANWB testwinnaar leveren wij voor elke bestuurder en ieder budget vele betrouwbare alternatieven. Bij een wissel van zomer- naar winterbanden vormt opslag nooit een probleem. Op verzoek halen en brengen wij de auto thuis en staan wij open voor een afspraak in de avonduren en op zaterdag.” Met dit alles levert Bandencentrum Heino al jaren oprecht vakmanschap in eigen dorp.

 

Bandencentrum Heino
L.J. Costerstraat 27K
8141 GN Heino
0572 – 395000
info@bandencentrumheino.nl
www.bandencentrumheino.nl

Door Redactie