Het Ontwikkelfonds Regio Zwolle helpt bedrijven en werknemers door een financieel steentje bij te dragen op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Diverse bedrijven uit onze gemeente ontvingen al zo’n bijdrage uit het ontwikkelfonds. Zo ook Beekman Elektro.

Bijblijven op ons vakgebied en leren over nieuwe technieken en regelgeving; dat is bij Beekman Elektro, een bedrijf gespecialiseerd in beveiliging, communicatie en elektro, erg belangrijk. “En daar zijn opleidingen voor nodig. Jaarlijks volgen onze medewerkers op allerlei gebieden opleidingen en cursussen”, vertelt Erik Beekman, eigenaar van Beekman Elektro. In verband met een nieuwe wet, volgden vijf medewerkers afgelopen zomer een cursus voor camerabewaking.

Ervaring uit de praktijk

Het is goed om bij te blijven op het gebied van nieuwe technieken en regelgeving, vindt Erik. “Wij hebben veel kennis door onze ervaringen uit de praktijk, maar door de cursus weten we nu ook waardoor sommige problemen voorkomen. We kunnen bepaalde dingen zelf berekenen, in plaats van het inschatten. Onze kennis is dus echt uitgebreid.”

Meer opleidingen aanbieden

Ontwikkelfonds Regio Zwolle vergoedde de helft van de opleiding. “Dat was een mooie bijkomstigheid. Wij moesten de opleiding wel doen, omdat wij veel werken in camerabewaking. Omdat het ontwikkelfonds de helft vergoedt, kunnen wij ook onze andere medewerkers dit jaar nog een opleiding op een ander vlak aanbieden”, vertelt Erik. De aanvraag doen bij het ontwikkelfonds ervaarde Erik als gemakkelijk. Hij legt uit: “Het ging eigenlijk heel simpel. Je moest een aantal gegevens invullen. Nog geen halfuurtje werk”.

————-

Raalte koploper in het aantal aanvragen

De gemeente Raalte is koploper in het aantal aanvragen bij het Ontwikkelfonds van Regio Zwolle. Een positieve ontwikkeling, vindt wethouder Jacques van Loevezijn. “De arbeidsmarkt is volop in beweging. Ondernemers uit onze gemeente willen daarin meebewegen en grijpen kansen aan door een aanvraag te doen bij het Ontwikkelfonds, een initiatief vanuit de regionale Human Capital Agenda.”

“Als gemeente Raalte zetten wij een extra stap voor al onze werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Voor werkgevers en werknemers die willen groeien en ontwikkelen en voor ondernemers die het moeilijk hebben in deze tijd. Het ontwikkelfonds is daar een goed voorbeeld van. Met de Human Capital Agenda willen wij dan ook actief meedenken en zorgen dat alle kansen voor ondernemers op de arbeidsmarkt benut worden.”

Over de Human Capital Agenda

Door te werken naar één regionale agenda, ingevuld en uitgewerkt door partnerschap tussen onderwijs, overheid en werkgevers wil Regio Zwolle investeren in zittend en toekomstig personeel, met behulp van het ontwikkelfonds. Kijk voor meer informatie over Human Capital Agenda en het ontwikkelfonds op www.upgradejezelfregiozwolle.nl. Vragen hierover? Neem dan contact op met Judith Broekhuizen via judith.broekhuizen@raalte.nl.

————–

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16, 8101 AC Raalte
0572 – 347799
info@raalte.nl
www.raalte.nl 

Door Redactie