Nog eventjes en de lente breekt weer aan! De voorbode van een warmer seizoen waarin we weer heerlijk in de tuin kunnen vertoeven om tot rust te komen en kunnen genieten van het gefluit van de vogels en bloeiende bloemen en planten… Heeft u een tuin of droomt u van zo’n groen paradijsje? Hovenier Oosterlaken Tuin & Groen onderhoud uit Mariënheem helpt u graag met tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud (inclusief bedrijfstuinen) en overige klussen zoals grondwerkzaamheden. 

Het brede pakket aan diensten is de grote troef van het hoveniersbedrijf. “We doen alles zelf: van ontwerp tot uitvoering. Ook grote klussen kunnen wij verzorgen, soms doen wij dit in samenwerking met andere bedrijven” vertelt eigenaar André Oosterlaken. Zijn bedrijf, dat inmiddels acht jaar bestaat, heeft een leuke groei doorgemaakt. Het machinepark is de afgelopen jaren dan ook flink uitgebreid. Oosterlaken: “Tegenwoordig werken we hier met drie man, plus een stagiaire. Ik vond het altijd al mooi en leuk om jonge mensen te begeleiden en voor het vak klaar te stomen!”  

De hovenier heeft dan ook een druk jaar achter de rug. “Dat kwam voor een deel door onze deelname aan de TuinExpo Luttenberg. Dat heeft ons nieuwe klussen opgeleverd en onze naamsbekendheid zeker goed gedaan. We merken dat het goed gaat met de economie, de mensen hebben tegenwoordig wat méér over voor een mooie tuin. Door het zachtere weer dat de klimaatverandering met zich meebrengt, kan iedereen ook steeds meer/vaker genieten van de tuin!” 

Tuinontwerp en tuinaanleg
De creatieve Oosterlaken heeft een grote passie voor het ontwerpen van tuinen. Of het nu om grote of kleine tuinen, voor- of achtertuinen of bedrijfstuinen gaat: voor alle type tuinen kan men bij hem terecht. “Om erachter te komen wat de klant voor ogen heeft ga ik met hem/haar in gesprek en laat ik inspiratiemateriaal zien. Zo wordt gaandeweg duidelijk hoe de tuin eruit moet komen te zien. Vervolgens maak ik de tekening. Die tekening is overigens niet heilig”, benadrukt Oosterlaken.

 “Het gaat vooral om de grote lijnen, zo weten we of we op de goede weg zitten! Ik geef altijd een eerlijk advies en vind het belangrijk om tijdens de uitvoering met de klant in gesprek te blijven.” 

De aanleg van een tuin is vakwerk, Oosterlaken verstaat dat vak echter als geen ander en tovert elke tuin om tot een heerlijke plek! 

Speelparadijs
De veelzijdige Oosterlaken neemt ook klussen zoals het bouwen van overkappingen, straatwerk en het snoeien van bomen et cetera op zich. “Zo verzorgen wij ook de waterhuishouding, zoals de aanleg van sproei-installaties. We kunnen een systeem aanleggen waarbij het regenwater in de eigen tuin opgevangen en benut wordt!” Een leuk, uitdagend project, onlangs verzorgd door Oosterlaken, was het bedenken en bouwen van een speelparadijs voor Kinderopvang ‘t Schoapie, even buiten Mariënheem. “We hebben hiervoor uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt” vertelt de hovenier, glimmend van trots over het geslaagde project. Alle toestellen kregen de vereiste goedkeuring! “Aan het eind van de rit een tevreden klant, dáár doen we het allemaal voor!” zegt Oosterlaken.

Onderhoud
De vraag naar een onderhoudsarme tuin blijft groot, voor wie toch de voorkeur geeft aan een tuin met veel groen is het goed te weten dat Oosterlaken ook groot onderhoud verzorgt. “Er zijn allerlei variaties mogelijk: van een totaalonderhoudsplan tot onderhoudsbeurten van vier á vijf keer per jaar. Alleen grasmaaien? Ook goed!” aldus Oosterlaken. “Waar het ons om gaat is dat onze klanten, het hele jaar door, plezier beleven aan hun tuin!”

Heeft u nieuwe tuinplannen? Neem contact op voor vrijblijvende informatie! 

Oosterlaken Tuin & Groen onderhoud
De Jongstraat 12
8106 AM Mariënheem
06 – 24 54 50 53
info@oosterlakentuinen.nl
www.oosterlakentuinen.nl

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *