De lente mag dan nog even op zich laten wachten, toch zijn veel bewoners van de gemeente Raalte alweer bezig met plannen voor de tuin. “Wat we zien is dat mensen de tegels er uit willen hebben en laten vervangen door groen. Daarbij wordt gevraagd dat het water zoveel mogelijk in de tuin blijft en niet meteen de afwatering in loopt”, vertelt hovenier Andre Oosterlaken van Oosterlaken Tuin & Groen onderhoud uit Mariënheem.

Als verlengstuk van het huis, wordt de tuin steeds meer een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen van de vaak stressvolle werkweek. “Je kunt er ontspannen en genieten van een je eigen stukje natuur”, aldus de hovenier. Door alle drukte komt het er vaak niet van om de tuin van je dromen zelf te ontwerpen en in te richten. Dan is het een uitkomst dat Oosterlaken Tuin & Groen onderhoud de buitenboel van A tot Z kan inrichten met borders, planten, bomen, tegels, waterpartijen of zelfs een veranda. “Van ontwerp tot beplanting, verlichting of het aanleggen van een vijver, we kunnen het allemaal verzorgen en doen het allemaal.” Vooral over de gerealiseerde veranda’s en overkappingen krijgt het hoveniersbedrijf, na de tijd veel positieve reacties “Mensen genieten echt van deze extra’s aan huis.”

Het inrichten van de tuin begint met een ontwerp. Daarvoor komt Andre Oosterlaken bij de mensen thuis om niet alleen buiten de boel in ogenschouw te nemen maar ook te horen in welke richting de bewoners denken. Daarna tekent de hovenier een tuinontwerp en maakt een begroting. “Is dat akkoord dan gaan we op de afgesproken datum aan de slag om op een vlotte manier de opdracht uit te voeren. Tijdens de uitvoering blijven we in gesprek met de klant en is er de mogelijkheid om bij te sturen. Daarbij gaat het om meer dan alleen het planten van bomen, struiken of planten. “Je moet dan denken aan het totaalpakket, waarbij verlichting, het maken van een veranda of overkapping en beregening van de tuin vaak een onderdeel van de aanleg zijn. Dat doen wij ook in samenwerking met een tuin- of landschapsarchitect.”

Onderhoud

Ben je zelf niet zo’n tuinier dan is een onderhoudsarme tuin een uitkomst. Maar ook als de tuin meer onderhoud vraagt kunnen ze dat bij Oosterlaken Tuin & Groen onderhoud verzorgen. Dat doen ze niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven en instellingen. Denk hierbij aan het bemesten van de grond, het uitdunnen van de beplanting, het verwijderen van onkruid en verzorgen van bomen en planten. “Ook het aanleggen van terrassen en bestrating behoort tot onze mogelijkheden. Met onze kennis en ervaring helpen wij de mensen graag bij het maken van een goede, duurzame en groene keuze. We willen niet alleen dat onze klanten tevreden kunnen genieten van hun nieuw aangelegde tuin, maar dat het meteen ons visitekaartje is waar we trots op kunnen zijn.”

Vacature

Omdat er veel terugkerend werk is, zoals voor de gemeente Raalte, zal het komend seizoen weer flink druk worden. “Daarom zoeken we een extra kracht. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een ervaren tuinman, die zelfstandig opdrachten kan uitvoeren, maar ook het onderhoud van verschillende tuinen van onze klanten op zich neemt. Heb je de ambitie om de gemeente Raalte een stukje mooier en groener te maken stuur dan je sollicitatie naar info@oosterlakentuinen.nl

Oosterlaken Tuin & Groen onderhoud
De Jongstraat 12, Mariënheem
Tel. 06 – 2454 5053
info@oosterlakentuinen.nl
www.oosterlakentuinen.nl

Door Redactie

Geef een reactie