Word chauffeur met Salland!

De vraag naar vrachtwagenchauffeurs is enorm en zal alleen maar toenemen. Uitzendbureau Salland speelt hierop in door actief kandidaten te werven voor hun chauffeursopleiding met uitzicht op een vaste baan. Kandidaten met de juiste motivatie en passie voor de transportwereld, die minimaal een jaar in het bezit zijn van rijbewijs B en geen 9-tot-5-mentaliteit hebben. “Met een goed gesprek en een proefles doen we een gedegen selectie aan de voorkant”, vertelt Ton Schoorlemmer, consulent transport & logistiek. “Want je moet dit als kandidaat wel echt willen.”

Eén van de kandidaten die echt wil, is Leo van der Leur (57). “Ik werkte in de schoonmaakwereld, maar mijn baan werd opgeheven”, deelt hij de motivatie voor zijn carrièreswitch. “Ik was er ook wel klaar mee en ging dus graag op zoek naar iets anders. Toen mijn leidinggevende vroeg wat ik dan wilde, zei ik hem dat koerier of chauffeur me wel wat leek. Via hem ben ik toen in contact gekomen met Salland.” Inmiddels heeft Leo zijn theorie met succes afgerond en is hij gestart met zijn praktijkopleiding. Ondertussen werkt hij via Uitzendbureau Salland bij J&J Verskoeriers, waar hij nu nog op de bus, maar na het behalen van zijn groot rijbewijs op de vrachtwagen mag rijden. 

Aantrekkelijke oproep
Remco Jonkers (31) is onlangs met het theoretische deel van de chauffeursopleiding gestart. “In mijn vorige baan als operator voelde ik mij niet thuis”, vertelt hij. “In een pauze zat ik op mijn telefoon en zag de advertentie van Salland. De oproep ‘word chauffeur’ sprak mij aan en daarna was het contact snel gelegd. Ik had eerder andere partijen over een chauffeursopleiding gesproken, maar een eigen bijdrage van drieduizend euro paste mij niet. Met een eigen bijdrage die vele malen lager is, zag ik mijn kans wel bij Salland.” Ook Remco is nu al via Uitzendbureau Salland aan het werk. Bij Martens Logistiek kan hij proeven aan het logistieke werk achter de schermen. 

Goede samenwerking
Leo en Remco zijn zeer tevreden over de chauffeursopleiding van Uitzendbureau Salland. “Gezien mijn leeftijd kostte de theorie wel wat moeite, maar ik ben blij dat we zo ver gekomen zijn”, zegt Leo. “Ook is het fijn dat we wekelijks en altijd keurig op tijd betaald krijgen.” Remco is jong en heeft nog heel wat werkzame jaren te gaan. “Ik ben dus bewust op zoek gegaan naar iets wat ik echt wil. Wat mij aanspreekt bij Salland is de bondige en heldere manier van communiceren. Zo ook mijn loon, waarvan ik had gedacht dat het lager zou zijn gezien de investering die Salland voor mij doet.”

Meld je aan
Uitzendbureau Salland blijft op zoek naar kandidaten die met de chauffeursopleiding willen starten. “Je kunt ieder moment instromen”, legt Ton uit. “Als je je hebt aangemeld, volgt het selectiegesprek en de proefles. Als alles goed is, tekenen we een contract om vervolgens aan de slag te gaan. Na aanvraag van een gezondheidsverklaring bij het CBR begin je met de theorie. Na het behalen van de theorie start de praktijk. Slaag je ook voor dat examen, dan kun je direct voor ons aan de slag.” Voor dit traject van zes maanden geldt een eigen bijdrage van 605 euro en de verplichting drie jaar via Uitzendbureau Salland te werken. “In die drie jaar verdien je de eigen investering terug en biedt ons netwerk gegarandeerd een baan bij de transporteur die bij jou past. Wat wil je nog meer?”

 

Salland Groep – Uitzendbureau Salland
Boeierstraat 9, 8102 HS Raalte
0572 – 354050
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie