Of je nu op vakantie gaat, lekker thuis blijft of de hele zomer doorwerkt. Voor iedereen breekt er binnenkort een periode aan die ‘anders dan anders’ is; de vakantieperiode. Kun jij je in de onregelmatigheid van deze weken nog focussen op de dagelijkse dingen of droom je weg. Elk jaar weer merk ik dat de motivatie voor mindfulness verandert met de seizoenen mee, zo ook in deze zomerperiode.

Na een 8-weekse training vragen deelnemers vaak: hoe ga ik dit vasthouden? Ze hadden bij de start bepaalde verwachtingen, hoopten op een verandering. Na 8 weken oefenen, merkt iedereen verschil. Maar hoe verder?

De verrijking van mindfulness

Bij mindfulness is het belangrijk dat je de oefeningen juist ook doet als er geen noodzaak is. Want dan is er geen verbeterdoel, zoals beter slapen of minder stress. Je maakt voor jezelf verschil door te focussen op plezierig leven, met liefdevolle aandacht en in het moment, zonder te streven of doelen te stellen.

Mindfulness als vakantie

Zelf vind ik reizen en vakantie een metafoor voor mindfulness. Het gaat mij vooral om de energie die ik krijg van voorbereiden, plannen en onderweg zijn. De reis is haast belangrijker dan de bestemming. Zo is mindfulness als levenshouding de reis. Een reis die belangrijker is dan het behalen van een doel, een verbetering.

Vakantietip

Mijn vakantietip voor jou: kom uit je hoofd. En verval zeker niet in als-dan gedachten. “ALS we er maar eenmaal zijn DAN heb ik mijn vakantie wel.” Ga je mee op reis? Meld je nu aan voor een training of neem contact op voor alle mogelijkheden voor een training na de vakantie.

Wie is Marion?

Marion Kogelman-Bloo is van oorsprong docente en naast dat zij een academische opleiding pedagogiek heeft afgerond, is zij gecertificeerd mindfulness trainer, compassietrainer en trainer mindful ouderschap. Met al haar kennis en ervaring biedt ze jou een helpende hand. Wil je meer uit jezelf halen of zoek je rust in je leven? Centraal staan vertrouwen, jouw eigenheid en jouw behoeften. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de trainingen, evenals sommige werkgevers, gemeenten en het UWV.
Meer informatie op www.mindfulnessmetmarion.nl.

Mindfulness met Marion
De Heujmiete
Linderteseweg 56, Marienheem
t. 06 – 18291938
e. info@marionkogelmanbloo.nl
w. www.mindfulnessmetmarion.nl

Door Redactie

Geef een reactie