De partners van het Infocentrum IJssel den Nul: JP van den Bent stichting, Staatsbosbeheer, historische vereniging ’t Olster Erfgoed en Brasserie Op Duur nodigen je van harte uit voor de Open Dag op zaterdag 13 april. Kom genieten van een gezellige dag in Schotse sferen.

Om 11.00 uur is de opening door oud-burgemeester Ton Strien. Bij zijn afscheid mocht hij van Staatsbosbeheer een boom in ontvangst nemen. Deze notenboom plant hij op de open dag in de boomgaard van het Infocentrum.

De hele dag zijn er activiteiten voor jong (en oud). Kinderen kunnen Schotse Hooglanders knutselen en stokken versieren met natuurlijke materialen. Natuurlijk zijn er Highland games: touwtrekken, boomstamlopen en spijker timmeren. Verder kunnen er vogelhuisjes worden gemaakt en versierd met de boswachter. Doedelzakspeler Peter ten Dijke zal deze dag regelmatig een kort optreden verzorgen.

Ook de Koninklijke muziekvereniging Apollo uit Olst zorgt voor muziek. De fanfare zal twee maal optreden met Schotse muziek. Om 12.30 uur en om 13.30 uur.

Het archief van ’t Olster Erfgoed is opengesteld en de vrijwilligers helpen graag met het struinen in de geschiedenis van Olst. Er worden oude films over Olst vertoond en u kunt meer te weten komen over uw afkomst. De JP van den Bent stichting is aanwezig met onder andere een kraam met allerlei creatieve voorwerpen zoals naambordjes, vogelhuisjes en deurkransen.

In het Infocentrum is op de begane grond de expositie van fotograaf Sander Korvemaker van Schotse Hooglanders te zien. En de expositie SKYE HIGH, foto’s gemaakt van Schotse eiland Skye door de Zwolse fotografen Marc-Jan Heilhof en Gert Klos.

Bij Op Duur kan je op het terras genieten van een glas Whisky met daarbij een kleine Schotse lekkernij. Maar natuurlijk staan op de kaart van Op Duur ook andere delicatessen. Daarnaast geven enkele lokale bedrijven en organisaties acte de présence. Zij sluiten uitstekend aan bij het thema Schotland, de natuur en/of “the good life”.

De toegang is gratis. Je kan terecht tot 16 uur. Tot ziens op 13 april bij het Infocentrum, Rijksstraatweg 109 Den Nul.

Door Redactie