Een prachtige vernieuwing vond er plaats afgelopen februari bij Kruiper aan de Tjalkstraat in Raalte. Bij binnenkomst is het welkomstgevoel groot. Daarbij is het vooral efficiënt. Er is een nieuwe vloer gerealiseerd en er hangen zeer herkenbare beelden van de Sallandse natuur. “Deze beelden uit de omgeving, zijn gemaakt op plekken waar we zelf graag fietsen en zo ontzettend van genieten,” zegt Caroline Kruiper. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij binnenkomst rechts staan de moederfietsen en de kinderzitjes bij elkaar, daarnaast de kinderfietsen en bijbehorende accessoires. Loopt u verder, dan ziet u de schoolfietsen, fietsen voor woon-werk-verkeer en de elektrische fietsen. En achterin het sportieve segment. Marcel Kruiper: “We hebben het complete plaatje rond in de winkel. Alles staat overzichtelijk bij elkaar. Het gedeelte van de onderdelen en accessoires is opnieuw ingedeeld en gerangschikt. En bij de kassa vindt u de verlichting en de sloten. Alles is op een logische manier vormgegeven.”

Niet alleen de winkel heeft een make-over gekregen, ook de werkplaats is compleet aangepakt. Minstens zo belangrijk. De ingang aan de zijkant, de toegang naar de  tweedehands fietsen, is tevens de ingang naar de werkplaats. Deze entree is nu vrij, ruim en open en met de glazen schuifdeuren transparant gemaakt. De werkplaats heeft tevens een balie gekregen. Er is meer licht gecreëerd en op korte termijn komen er nieuwe werkbanken.

De koffiehoek, achterin de zaak, is ook bijna klaar. Als men even moet wachten op een reparatie, kan men hier plaatsnemen, een kop koffie drinken en genieten van een fotoserie over de levensloop van het bedrijf.

In 1935 vindt de oorsprong van het familiebedrijf al plaats. Marcel’s opa begon met een smederij in Mariënheem. Marcels vader heeft het verder uitgebouwd. Hij is een enorme ondernemer en zag veel mogelijkheden. Vanuit Mariënheem is in 1994 de eerste stap gemaakt naar Raalte. En in 1998 is de overstap gemaakt naar de huidige locatie. Marcel: “In 2008 zijn we voor het eerst gaan vernieuwen. Het is heel positief om dit te doen, het geeft nieuwe inzichten en het maakt je overal weer bewust van.”

Kruiper heeft heel duidelijk gekozen voor een fysieke winkel. Met het gehele team aan medewerkers, in totaal elf fulltimers en twee zaterdaghulpen, wordt gewerkt vanuit puur vakmanschap. “Alleen op deze manier kun je gedegen adviezen geven,” zegt Marcel. “Je kunt uit een gesprek pas opmaken wat de wens van de klant is. Als er even een rondje wordt gefietst, zien we meteen of het de juiste fiets is. Echter zijn we online wel heel actief. We verkopen niet via internet, maar we hebben wel een actuele etalage, waar men ons aanbod ziet en ideeën kan opdoen. In de winkel kunnen we dan één op één adviseren. Onze gedreven medewerkers volgen ieder jaar alle trainingen die worden aangeboden door de verschillende fabrikanten. Dit komt de consument ten goede, uiteindelijk willen we het beste product voor onze klant. Dat geldt niet alleen voor de fietsen, maar ook voor de tuinmachines, het vuurwerk en de schaatsen in de winter.”

Bent u benieuwd naar het aanbod van Kruiper of naar de vernieuwde winkel? Kom dan naar het ‘Open Huis’ op 22 april aanstaande.

 

 

 

 

Kruiper Tweewielers en Tuinmachines
Tjalkstraat 6
8102 HG Raalte
0572-362800
info@kruipertweewielers.nl
www.kruipertweewielers.nl

Door Redactie

Geef een reactie