Het station in Raalte staat vol met fietsen. Sommige fietsen staan er al langere tijd en worden niet gebruikt. We noemen dit ook wel weesfietsen. In januari houdt de gemeente Raalte een opruimactie waarbij weesfietsen verwijderd worden.

Het station in Raalte wordt in 2024 aangepakt. Er komen onder andere nieuwe fietsenstallingen. Om te achterhalen hoeveel stallingsplekken er nodig zijn, heeft de gemeente een telling uitgevoerd. Daaruit blijkt dat er waarschijnlijk veel weesfietsen op het station staan. Dit beïnvloedt de telling. Daarom organiseert de gemeente een opruimactie. Daarna vindt er een nieuwe telling plaats.

Hoe werkt de opruimactie?

Tijdens de opruimactie krijgen alle fietsen in de fietsenstalling op het station in Raalte een geel label. Heeft jouw fiets een geel label en gebruik je de fiets gewoon? Haal dan het label van je fiets. Je fiets wordt niet verwijderd.

Na vier weken krijgen alle fietsen waar nog een geel label aan zit een tweede label. Deze fietsen staan langer gestald dan toegestaan en houden onnodig plekken bezet. Ze worden twee dagen later verwijderd.

Verwijderde fietsen

De verwijderde fietsen gaan naar de gemeentewerf. Je kunt je fiets daar ophalen. Maak van tevoren een afspraak via 0572 – 347 799. Zorg ervoor dat je kunt aantonen dat het om jouw fiets gaat, bijvoorbeeld door je fietssleutel. Fietsen die na 3 maanden nog steeds op de gemeentewerf staan, gaan naar maatschappelijke doelen of de schroot.

Meer informatie

Benieuwd naar de herinrichting van het station? Kijk dan op www.prorail.nl/projecten/zwolle-enschede.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie