Als officieel Shell distributeur en kennispartner voor brandstoffen en smeermiddelen bedient OQ Value zijn klanten in heel Nederland. Dagelijks rijden er vanuit vijf vestigingen te weten Raalte, Alphen aan den Rijn, Sas van Gent, Tiel en Lichtenvoorde 25 vrachtwagens om bestellingen snel en in goede staat te leveren. De landelijke dekking dient echter ook een ander doel, namelijk dat we regionaal betrokken zijn en zo snel kunnen schakelen met onze klanten. Voor hen is het belangrijk een partner te hebben die de markt begrijpt, de regio kent en altijd klaar staat om professioneel advies te geven.

OQ Value Raalte is gevestigd op de tweede verdieping van tankstation ‘De Poort van Raalte’. Net voordat je Raalte binnenrijdt, verschijnt de prominente luifel in Shell-kleuren in beeld. Bij dit multifunctionele en ultramoderne tankstation kun je natuurlijk tanken, maar ook je auto wassen en lekker lunchen.
Directeur-eigenaar Gerard Jansen Holleboom zit al ruim 30 jaar ‘in de olie’ en vertelt hoe het begon: “Bij Shell deed ik veel ervaring en kennis op in de branche, maar stiekem wilde ik ook heel graag iets voor mezelf beginnen. In 2008 waagde ik de sprong met de overname van twee oliebedrijven”.

Onder de naam OQ Value BV groeide het bedrijf de afgelopen 12 jaar enorm. De letters OQ staan voor Oil en Quality, Value gaat over de toegevoegde waarde die het bedrijf wil bieden voor klanten. OQ Value levert Shell brandsto  en, smeermiddelen, en aanverwante producten zoals koelvloeisto en, AdBlue en OptiSpray en zakelijke tankpassen aan de zakelijke markt en daarnaast exploiteert zij 17 tankstations door heel Nederland.

Verbonden met ondernemend Salland
“Met onze eigen tankwagenvloot leveren we overal waar beweging is. Denk aan de transport-, aannemerij-, industrie-, energie- en garagesector. Maar vooral ook de landbouw die hier in Salland een van onze belangrijkste pijlers is”, zegt Jansen Holleboom die het belang van lokale aanwezigheid benadrukt. “Ik wil verbonden zijn met mijn klanten en omgeving. Dat begint met bezieling en betrokkenheid bij de markt waarin je actief bent. Daarom zijn we vorig jaar ook vriend geworden van Salland Boert en Eet Bewust.” Met dit partnerschap denkt OQ Value mee over duurzamer ondernemen. Waar wij kunnen, voorzien we in alternatieve (bio) brandstoffen. Zo proberen we op alle fronten onze bijdrage te leveren aan de energietransitie. Omdat we ons verbonden voelen met de gemeenschap, steunen we onder andere Team Lef Raalte, deelnemers aan de Roparun. Het geld dat zij met hun acties inzamelen gaat naar palliatieve zorg voor kankerpatiënten.
Bij tankstation ‘De Poort van Raalte’ kom je Raalte ook echt tegen. In de lunchroom kun je heerlijke verse broodjes eten. Die broodjes worden ook steeds vaker bij bedrijven bezorgd. Naast het feit dat OQ Value veelal verse producten gebruikt, komen een   ink aantal van deze producten ook nog eens van bedrijven uit de buurt. “We vinden het mooi om op deze manier samen te werken”, benadrukt Jurriën Jansen Holleboom, zoon van de eigenaar en manager van ‘De Poort van Raalte, “Zo komen een aantal van onze broodjes van ‘Echte Bakker Jorink’ en beleggen we ze onder andere met vleeswaren van ‘Maurits Vlees & Vers’.”


“Ik wil verbonden zijn met mijn klanten en omgeving. Dat begint met bezieling en betrokkenheid bij de markt waarin je actief bent”

Door Redactie