Dat KAWE Holland wereldwijd opereert mag dan niet bekend zijn voor iedereen die in Salland woont, toch is het een feit dat koppelingen van dit internationaal opererend bedrijf wereldwijd gebruikt worden.

Als bewijs daarvan doet directeur Alvin de Weerd het interview voor de Raalte Koerier vanuit Polen. “Een grote afnemer hier gaat uitbreiden en wij willen onze koppelingen hier dan ook graag leveren.” De productie van koppelingsdelen gebeurt echter in Nederland. “We zijn daar best trots op dat we als familiebedrijf in Raalte, door onze vakmensen ontwikkelde vaak innovatieve koppelingsdelen, naar 75 landen in de wereld vervoeren.”

KAWE is de enige onafhankelijke after market fabrikant in Europa, die in eigen fabriek truck en tractoren koppelingen produceert en dat al meer dan 50 jaar. “Onze klanten beoordeelden ons op het onderdeel ‘kwaliteit’ het afgelopen jaar met gemiddeld een 9,41.” Die hoge waardering komt mede tot stand door de technische kennis van het personeel. “Daar is geen speciale opleiding voor”, legt Alvin de Weerd uit.

Groei

“De productontwikkeling wordt door onze techneuten gedaan, die vaak al meer dan veertig jaar bij KAWE Holland werken. Nieuw personeel krijgt dan ook ‘training on the job’ van de oudgedienden.” Hij moedigt jongeren die technische vaardigheden hebben aan om vooral te komen solliciteren. Dat kan zowel in de productontwikkeling, productie als in de logistiek zijn. Mensen met een IT-achtergrond zijn ook welkom. “Die mensen hebben we hard nodig omdat we als bedrijf verwachten dat onze groei flink door zal zetten. Terwijl sommige teamleden John Deer tractor koppelingen voor Spanje maken, zijn andere collega’s bezig met een zending van een container Scania truck remblokken voor Maleisië. En gelijkertijd staat een medewerker van onze buurman Kole Automaterialen uit Raalte aan de balie, voor een custom made oplossing voor een verzwaarde koppelingsset voor een VW bestelbus.Het is toch mooi als je voor al die diverse klanten aan de slag kan. En omdat een aantal senioren de pensioengerechtigde leeftijd hebben is er voor nieuwe krachten ook kans om zich te ontwikkelen en door te stromen.”

Ben je gek van techniek, mail dan je sollicitatie naar Bianca de Weerd: b.deweerd@kawe.nl. Meer informatie
vind je op de website: www.kawe.nl.

Door Redactie

Geef een reactie