Na de vele evenementen de afgelopen week in Marienheem, werd zaterdagavond 24 december het kerstfeest gevierd in een overvolle kerk. Met meer dan 400 mensen maakte het een waar kerstfeest van samen beleven.

Vanaf 18.00 uur kwamen de eerst mensen al de warmte opzoeken  en zoeken naar het verhaal van Kerst 2.0. Vanaf 18.30 was er in sfeer, met de fanfare St. Caecilia en midwinterhoorn speler, de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken. Tegelijkertijd waren Maria en Jozef al flink aan het zoeken naar een plaats om te overnachten.

Bij de ingang van de kerk stonden soldaten die een ware volkstelling hielden. Vanaf 19.00 uur gingen Maria en Jozef verder op zoek in de kerk met woord en muziek van de viering, die werd begeleid door diaken Fokko de Graaf. Het oeroude kerstverhaal werd een verhaal van 2022 in onze rumoerige tijd van hoge energie kosten, vluchtelingen op zoek naar een slaapplaats, oorlog zoals in Oekraïne en de anderhalve meter afstand die nu niet meer nodig is. Ook was er een zanggroepje onder leiding van een jeugdige gitarist, die ook nog solo muziek ten gehore bracht viel in de smaak. Applaus aan iedereen!

Tegen het einde van de viering  was er in de kerk een heuse samenkomst van dansmariekes en de vele aanwezigen. Heel sfeervol was het ook buiten na afloop van de viering in de kerk. Er was glühwijn, chocolademelk, koffie, thee en kerst kransjes.

Het bleef nog lang gezellig buiten en in de tent. Meerdere keren werd gezegd: Hulde aan de organisatoren van het thema van dit jaar. “Warmte  in eenvoud” en Samen Leefbaar Marienheem.

Voor meer informatie: projectenmarienheem@gmail.com of via telefoon: 06 40355006 of  06 1829193.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *