Klooster Nieuw Sion organiseert rondom Pasen tal van activiteiten. Naast de jaarlijkse Paasretraite vanaf Witte Donderdag en de Seven Lessons and Carols op zondag 24 maart biedt de koffieschenkerij van het klooster een Paasproeverij aan op Eerste en Tweede Paasdag. 

Bezoekers van het klooster kunnen daarnaast in het paasweekend genieten van een wandeling door de verstilde kloostertuin of het nabij gelegen landgoed De Kranenkamp. Ook is de kloosterkerk geopend voor een moment van stille meditatie, het aansteken van een kaarsje of deelname aan het avondgebed (18.00 uur) op beide dagen.

Paasproeverij

In de koffieschenkerij van het klooster pakt chef-kok Tessa uit met een huisgemaakte Paasproeverij, waarbij ingrediënten uit de eigen moestuin centraal staan. Een plank met zoete en hartige lekkernijen, en kruidenthee uit eigen tuin mag uiteraard niet ontbreken. Ook is het mogelijk op beide paasdagen de dag af te sluiten met een moestuingerecht in de schenkerij. Voor kinderen is er de mogelijkheid op Eerste Paasdag, in de middag, om eieren te zoeken rondom het klooster.

Meer informatie & reserveren: www.nieuwsion.nl

Door Redactie