Pianototaal is een van oorsprong Deventer onderneming die in 1989 werd opgericht door pianovakman Marcel de Walle. Het bedrijf is gespecialiseerd in verkoop, stemmen, revisie en taxatie van piano’s en vleugels en heeft bovendien een concertservice voor theaters en schouwburgen. 

Een aantal jaren geleden heeft Marcel besloten het helemaal anders te gaan doen.
“Ik was er een beetje klaar mee om zoveel tijd door te brengen tussen de vier muren van de winkel en heb toen besloten een plek te zoeken waar ik kan wonen én werken, maar ook op afspraak cliënten kan ontvangen die naar een mooie piano op zoek zijn.” Na een lange zoektocht werd uiteindelijk een prachtige locatie gevonden aan de Zonnenbergerdijk in Heeten. 

Hier in zijn gezellige kantoor annex showroom verteld hij: “Ik kan nu weer 100% vakman zijn i.p.v. winkelier. Natuurlijk heb ik naast de winkel altijd veel stemwerk bij schouwburgen gedaan, maar nu kan ik naast de theaters, ook de particuliere cliënt weer meer gaan bedienen.” 

Of er verschil is tussen beide doelgroepen? “Jazeker, hoewel ik altijd 100% geef voor het beste resultaat, ligt bij schouwburgen de lat altijd extra hoog. Vaak moet ik bij concerten aanwezig blijven en heb daarbij veel contact met theatertechnici en artiesten. Veel stress, maar altijd geweldig als iedereen weer tevreden is. Bij particulieren is het natuurlijk veel relaxter. Nadat de piano of vleugel is gestemd, is er meestal nog wel even tijd voor een gezellig praatje, al dan niet onder het genot van een lekker kopje koffie.”

Op de vraag of hij al die diensten die op z’n website staan vermeld alleen doet, zegt de Walle: “Dat zou onmogelijk zijn en dat zou ik ook niet willen. Ik heb gelukkig een team van goeie mensen om mij heen met ieder hun eigen specialisme. Hierdoor kan ik nagenoeg elke vraag op piano en vleugelgebied aan. Mijn eigen specialisme is het stemmen van piano’s en vleugels. Dat doe ik al 40 jaar en ik hoop daar nog heel lang mee door te kunnen gaan.”

Pianototaal
Zonnenbergerdijk 8, 8111 ND Heeten
0572-367144
06-51389259
www.pianototaal.nl
info@pianototaal.nl

Door Redactie