Pretenderen dat ze het leukste bedrijf zijn, dat doen meer bedrijven. Maar ga je vijf minuten in gesprek met Mark Oosterwijk, eigenaar van Koetsier Installatietechniek in Wesepe, dan weet je dat dit bedrijf ook echt in deze categorie thuishoort.

Warmtepompen, zonnepanelen en energiebesparing, het zijn dé onderwerpen van het moment. Voor Mark en Maaike Oosterwijk is het echter het gesprek van de dag. Samen met een fijn team installateurs voorzien ze zowel nieuwbouw als monumentale panden van nieuwe en duurzame installaties, maar ook van nieuw zinkwerk. “We zijn een totaal installateur waardoor we zowel alle voorkomende loodgieters-, cv-, klimaat- en elektrotechnische installaties doen”, zegt de trotse eigenaar.

“Geen dag is hetzelfde en van het personeel verwachten we zelfstandigheid en meedenken. We hebben echt alleen maar mooie werken”, zegt Mark, “en ook nog eens gewoon in de regio. We werken met vaste partijen en ons team is een gezellige en hechte club. Dat vinden we ook belangrijk. Tenslotte zijn het onze monteurs die het bedrijf maken.”

Dat hechte team is vooral te danken aan de eigenaar en zijn vrouw die oprecht interesse hebben in hun personeel en geloven in een goede sfeer en dat het met name om de installateurs draait. En al hebben alle hoofdmonteurs een bus die ze mee naar huis mogen nemen, elke ochtend komt de hele groep bij elkaar om materiaal op te halen. Dat samen koffiedrinken en even bijpraten over het weekend, is belangrijk, vinden ze. Saamhorigheid staat dan ook hoog in het vaandel en dat vertaalt zich ook weer naar de nodige uitjes.

De installateur is belangrijker dan ooit
“Op de bouw is de installateur geen onbelangrijke partij meer”, geeft Mark aan. “Tijdens ons werk moeten vaak ad-hoc besluiten genomen worden. Zeker bij oude panden moeten we op de bouw zelf kijken of het passend te krijgen is. Als monteur moet je creatief zijn. Durven om besluiten te nemen. Daardoor is ons werk nooit eentonig, zelfs niet bij de nieuwbouw. Op dit moment is er veel vraag naar duurzame installaties zoals warmtepompen. Deze kennis hebben we al in huis, maar die kunnen we ook overdragen naar nieuwe medewerkers.”

“Kwaliteit is een belangrijk uitgangspunt voor elk project dat wij uitvoeren: groot of klein. Daarom zijn onze medewerkers goed geschoold, zijn we lid van de branchevereniging Techniek Nederland én SEI erkend. In ons werkoverleg stellen we regelmatig de vraag over bijscholing. Sommige opleidingen zijn verplicht en dan inventariseren we wie van de monteurs daar oren naar heeft. Maar ook als ze zelf ideeën hebben, staan we daar altijd voor open. Daarnaast organiseren we ook bijeenkomsten met fabrikanten van bijvoorbeeld warmtepompen om bij ons op kantoor een instructie te geven of om, zoals afgelopen jaar, met het hele team twee dagen naar de Duco fabriek te gaan. Opleiding combineren met gezelligheid. Dat is voor ons belangrijk, maar voor de ervaring van de monteurs net zo.” Dat de eigenaar en zijn vrouw niet alleen hart voor de zaak en hun klant hebben, maar ook oprechte interesse in hun personeel, is wel duidelijk. Niet voor niets zijn ze ook een stagebedrijf en hebben ze een overeenkomst met meerdere scholen voor werken en leren. Een ambitie om heel groot te worden hebben ze niet. “Een paar monteurs er nog bij zodat we het werk goed kunnen verdelen”, zegt Mark, “en dan is het wel goed. Waar zijn hart echt sneller van gaat kloppen is als klanten bellen of mailen om ons te bedanken dat de jongens zo’n goed werk hebben verricht. Daar word ik zo blij van. Het gebeurt ook regelmatig dat er iemand een doos gebak komt brengen of, zoals laatst, zelfs een uitnodiging voor een etentje voor het hele team. Dat de jongens ook gewaardeerd worden, dat raakt mij, dan is mijn dag echt goed.”

Koetsier Installatietechniek
Korenmolen 5, Wesepe
Tel. 0570 – 530315
info@koetsierwesepe.eu
www.koetsierwesepe.eu

Door Redactie

Geef een reactie