Voor het derde achtereenvolgende jaar kunnen hoogsensitieve personen (HSP) een week lang de kennis over hun eigenschap vergroten en meedoen aan allerlei interessante (online) evenementen. Van 13 tot en met 19 juni bieden tientallen professionals in Nederland en België webinars, workhops, e-books, stiltewandelingen en diverse kortingsacties aan.

Initiator is de Nederlandse kerngroep HSP-professionals die hooggevoeligheid een bredere bekendheid wil geven en alle activiteiten heeft gebundeld op www.weekvandehsp.nl

Nog steeds weten veel mensen niet wat hoogsensitiviteit daadwerkelijk inhoudt. Dit geldt voor zowel het brede publiek (20% van de bevolking is namelijk hoogsensitief) als professionals in bijvoorbeeld onderwijs, zorg en Human Resource. Hoogsensitiviteit is een eigenschap waarbij mensen meer prikkels waarnemen en die informatie diepgaand verwerken. Dat heeft voor-en nadelen. HSP verdienen begrip en (desgewenst) de juiste begeleiding om hun rijke talenten te ontplooien.

De Week van de HSP biedt iedereen de mogelijkheid kennis te maken – dan wel de verdieping te zoeken – met deze eigenschap en haar voor- en nadelen. Er zijn vele informatiesessies op diverse niveaus, downloads (boekjes, gidsen, kaartensets, infographics enzovoorts), coachingsmogelijkheden en allerlei cadeautjes (mindfulnesspakket, Bach bloesem, massage). Kortom; een week lang het volle licht op hoogsensitiviteit.

In de regio Salland biedt Jolien Boksebeld, eigenaar van Talentlicht, workshops Creativiteit en HSP aan voor hoogsensitieve personen. Bij creatief bezig zijn, denken mensen vaak aan tekenen, schilderen of knutselen. Echter is creativiteit veel meer dan dat! Denk bijvoorbeeld ook eens aan: creatief denken, visualiseren en oplossingsgericht te werk gaan. Zo belangrijk in de tijd waarin wij nu leven. Creativiteit is iets creëren, op welk vlak dan ook. En wist je dag creëren iets is waar HSP-ers erg goed in zijn. Ja echt waar! Wil jij weten hoe jij jouw creativiteit (weer) kan laten stromen? Wil jij jouw creatieve talent weer in actie zetten? Geef je dan op voor één van de workshop van Talentlicht. De workshops zijn zowel online als op locatie (’t Natuurlijkhuus in Raalte) te volgen. Inschrijven daarvoor kan op www.talentlicht.nl/workshophsp

Door Redactie

Geef een reactie