De gemeente Raalte bouwt aan de toekomst van de gemeente. De groei van de dorpen Raalte en Heino speelt daar een belangrijke rol in. De gemeenteraad staat nu voor belangrijke keuzes en vraagt advies aan inwoners. Hoe moet de groei van deze twee dorpen er uit zien? Laat het weten. Dit kan digitaal door een aantal vragen te beantwoorden of bij het zogenaamde ‘huisje op wielen’ met de gemeente in gesprek te gaan.

Wethouder Alexander Kreule: “We staan voor een aantal belangrijke keuzes over de toekomst van Raalte en Heino. Hoe ziet groei er in deze dorpen uit? We willen samen met de inwoners tot een goed en doordacht plan komen en daarom hoop ik de komende weken zo veel mogelijk inwoners te spreken.”

Hoe geef ik mijn advies?

Advies geven kan op verschillende manieren.

Ga in gesprek

De gemeente gaat graag met jou in gesprek over de groei van Raalte en Heino. Daarom komen ze met het Huisje op Wielen naar je toe.

Vrijdag 22 september van 15:30 – 19:00 uur op het Marktplein in Heino
Zaterdag 23 september 13:00 – 16:00 uur op de Grote Markt in Raalte

Online meedoen

Je kunt er ook voor kiezen om online je bijdrage te leveren. Ga naar raalte.nl/groei

Waarover vraagt de gemeente advies?

Groei van Raalte en Heino start met antwoord op de vragen: Wat vinden we belangrijk in de groei van deze dorpen? En voor wie willen we bouwen?

Wat doet de gemeente met mijn advies?

De gemeente vraagt niet alleen aan inwoners advies. Professionele partners, zoals huisartsen, scholen, netbeheerders en pro-rail worden intensief betrokken. Ook belangenorganisaties en potentiele nieuwe inwoners, jongeren en kinderen worden gevraagd om mee te denken. De informatie van hen gebruikt de gemeenteraad om en weloverwogen besluit te nemen. Later dit jaar volgt antwoord op de vraag waar woningen gebouwd kunnen worden.

Alles over groei

De gemeente Raalte ziet dat groei van de gemeente nodig is. Groei draagt bij aan het oplossen van het woningtekort in de regio. Ook ziet de gemeente groei als kans om voorzieningen te versterken. Daarom heeft de gemeenteraad het college van B&W de opdracht gegeven om meer woningen te bouwen dan enkel nodig is voor autonome groei. Het uitgangspunt is de bouw van 3000 woningen in de komende tien jaar. Er zijn al veel plannen in voorbereiding. Dit levert ongeveer 450 woningen op.

Groei vindt in alle dorpen van de gemeente plaats. De meeste woningen komen in Raalte en Heino. Daar liggen de meeste kansen voor groei in de gemeente Raalte. Dit komt bijvoorbeeld door de goede bereikbaarheid en de grootte van beide dorpen.

In Luttenberg, Mariënheem, Laag-Zuthem, Lierderholthuis, Broekland, Heeten en Nieuw Heeten bouwen we minimaal de woningen die nodig zijn om vraag vanuit het dorp op te vangen. De gemeente is met ieder plaatselijk belang in gesprek om de kansen en opgaven per dorp in beeld te krijgen.

Groei van de gemeente Raalte

Door Redactie

Geef een reactie