De gemeente Raalte doet het economisch goed en dat is terug te zien in de werkgelegenheidscijfers. Uit cijfers van de provincie Overijssel blijkt dat het aantal banen in de gemeente is gegroeid van 18.539 in 2022 naar 19.370 banen in 2023. Ook het aantal bedrijfsvestigingen is gestegen, van 3.768 naar 3.933. De groei van banen zit vooral in dienstverlening, onderwijs, bouwnijverheid, informatie en communicatie.

Wethouder Breun Breunissen: “Goed om te zien dat de stijging van de afgelopen jaren zich doorzet in 2023. Daar werken we met z’n allen hard aan. Zowel het aantal banen als vestigingen is met 4% gestegen. Dat is zelfs iets meer dan de jaren hiervoor. Een mooi resultaat!”

Resultaat samenwerking 

Volgens Marlon Marsman, voorzitter Kring Raalter Werkgevers, onderstrepen de cijfers dat de gezamenlijke inzet met gemeente en werkgevers zijn vruchten afwerpt: “Onder de vlag van ‘Raalte geeft Ruimte’ zijn we in 2023 bijvoorbeeld gestart met een leiderschapsprogramma voor medewerkers van Raalter’ bedrijven. Eén van de vele initiatieven waaraan we werken. Ik ben ervan overtuigd dat we de gemeente Raalte hierdoor aantrekkelijk maken én houden voor zowel werkgever als werknemer. We zien dit ook terug in ons groeiende ledenaantal en de animo voor onze inhoudelijke masterclasses.”

Onderzoek provincie Overijssel

De provincie doet elk jaar onderzoek naar de werkgelegenheid in de Overijsselse gemeenten. Bovengenoemde cijfers zijn afkomstig van het onlangs afgeronde BIRO-onderzoek 2023. BIRO staat voor Bedrijven en Instellingen Register Overijssel.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie