Het aantal banen in de gemeente Raalte is het afgelopen jaar met 475 gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van provincie Overijssel. De gemeente telde in 2021 18.122 banen en in 2022 naar 18.601. De groei zit vooral in de industrie, bouw en gezondheids- en welzijnszorg.

Ook het aantal vestigingen nam toe. Van 3.675 in 2021 naar 3.788 in 2022. Wethouder Breun Breunissen: “Het is een onzekere tijd voor ondernemers. De hoge energieprijzen, inflatie, stikstofproblematiek, schaarste van grondstoffen en materialen en krapte op de arbeidsmarkt hebben invloed op de lokale economie. Ondanks deze ontwikkelingen doet Raalte het economisch goed. Het afgelopen jaar is de werkgelegenheid met 3,7% gestegen en het aantal vestigingen met 3%. Daar mogen we ontzettend trots op zijn!”

Hulp voor ondernemers

“Tegelijkertijd hebben we ook oog voor ondernemers waar het minder goed mee gaat. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt. Als gemeente denken we graag mee. Dus bij deze de oproep; heb je een vraag of kun je hulp gebruiken? Neem contact op met onze accountmanagers Pieter Nijland en Macha Haerkens. Je vindt hun contactgegevens op www.raalte.nl/ondernemers”, aldus wethouder Breun Breunissen.

Onderzoek provincie Overijssel

De provincie doet elk jaar onderzoek naar de werkgelegenheid in de Overijsselse gemeenten. Bovengenoemde cijfers zijn afkomstig van het onlangs afgeronde BIRO-onderzoek 2022. BIRO staat voor Bedrijven en Instellingen Register Overijssel.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie