Tom Bloo en Laurens Tepperink fietsten van zaterdag 17 t/m maandag 19 september van Raalte naar Winterberg. Door weer en wind trotseerden zij deze honderden kilometers voor hun overleden vriend Jesper.

Jesper overleed in 2021 op 35-jarige leeftijd aan een leveraandoening. Tijdens hun tocht zamelden zij geld in voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), inmiddels staat de teller op meer dan €25.000.

Niet sikkeneuren!

Laurens en Tom: ‘Maak er wat moois van en niet sikkeneuren. Vier het leven! Dat was een van de laatste dingen die Jesper zei voor hij op 15 juni 2021 overleed. Jesper ten voeten uit. Zo was hij, zo stond hij in het leven. Positief en voor iedereen klaar staan. Op die manier heeft hij veel mensen geïnspireerd. Dat we geld in zouden zamelen voor de MLDS was vrij snel duidelijk. Jesper heeft maar liefst drie levertransplantaties ondergaan en hij raakte op jonge leeftijd al bekend met de MLDS.’

Een echte fietsliefhebber

Dat ze een fietstocht maken is niet zomaar. Zelf pakte Jesper regelmatig de fiets om naar zijn werk in Holten te fietsen, met zijn vrouw (Nicole) en kinderen (Mees en Roos) door Salland te fietsen of kilometers te maken in zijn geliefde land Duitsland.

Stille momenten van verbinding

Tom en Laurens: ‘op het moment tijdens de tocht dat het wat stiller was zeiden wij tegen elkaar: Wat vinden wij nou het mooiste van deze drie dagen? Dat is echt het samenkomen met elkaar en de verbinding die we samen creëerden op de fiets, tijdens en erna.’ Laurens en Tom kregen steun van tientallen familieleden, vrienden, buren, scholen en zakelijke sponsoren. Zelfs de burgemeester van Raalte, Martijn Dadema, was aanwezig bij de start.

Uiteraard kunt u Laurens en Tom steunen. Voor hun verhaal en een donatie kunt u terecht op: www.tourdejes.nl

Fotografie: MLDS – Jonah van de Burgt

Door Redactie

Geef een reactie