Iedere week weer nadenken over nieuwe gerechten die je thuis maakt en over de boodschappen die je in de plaatselijke supermarkt in Raalte moet halen. Merk je dat je er steeds meer moeite mee hebt je kinderen te verrassen met lekkere en gezonde gerechten en dat je graag eens iets nieuws wilt verzinnen? Je hoeft het jezelf niet te moeilijk te maken. Geef bestaande recepten een kleine twist die ervoor zorgt dat je tot hele nieuwe gerechten komt. We inspireren je met een paar simpele ideeën.

Tiramisu met een frisse toon

De tiramisu is van zichzelf een heerlijk dessert dat zich kenmerkt door chocola, lange vingers, koffie en een lekkere likeur. Voor kleine kinderen niet zo geschikt, maar dit dessert is absoluut een succes onder de volwassenen. Wil je van de Italiaanse standaard versie iets anders maken? Dat kan heel eenvoudig door een paar ingrediënten te verwisselen. Kies in plaats van cacao voor een frisse tegenhanger van citroen en vervang de amaretto voor een mooie limoncello. Je ‘gewone’ tiramisu is nu een heerlijke limoncello tiramisu geworden die er na het eten zeer goed in gaat.

Pasta’s op jouw manier

Met pasta’s kun je vrijwel alle kanten op. Er zijn dan ook tal van pastagerechten die in de Italiaanse keuken heilig zijn en die je dus op één manier mag maken. Toch zijn wij van mening dat je met deze recepten enigszins mag knoeien om er je eigen draai aan te geven. Wil je bijvoorbeeld een pasta pesto maken met wat extra groentes of een andere kaassoort dan de Parmezaanse kaas? Waarom niet? Het geeft je alleen maar de mogelijkheid om te variëren en je kinderen telkens te verrassen. Laat daarom de kip een keer achterwege en maak een heerlijke pasta met tonijn.

Zelfgemaakte pizza met eigen topping

Net als met pasta’s kun je ook van de pizza allerlei heerlijke varianten maken. Het deeg is supergemakkelijk te maken. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is bloem, water, gist en een snufje zout. Lekker met je handen kneden -of deeghaken wanneer je je vingers niet onder het deeg wilt hebben- een tijd laten rijzen en uitrollen tot een mooie pizza. Daarna is het aan jou of aan de kinderen te bepalen wat er op de pizza moet. Dat is helemaal aan jullie en je kunt er volledig je eigen draai aan geven. Met een simpele tomatensaus, een lekkere kaas, eventueel vleeswaren en natuurlijk verse groenten maak je van de pizza een heerlijke en voedzame maaltijd.

Een recept volgen of je eigen draai eraan geven?

Ben je iemand die nauwkeurig ieder recept volgt om tot een succesvolle maaltijd te komen of geef je er liever je eigen draai aan? Onze tip is om eens te kijken naar hoe je bij bestaande recepten iets kunt aanpassen. Een bepaalde ingrediënt die je op dat moment niet in huis hebt, die niet in de winkelschappen ligt of die eigenlijk te prijzig is, soms kun je die prima weglaten of vervangen voor een variant. Zolang het jou en de rest van het gezin maar smaakt en je iedere keer weer een nieuw en verrassend gerecht kunt voorschotelen.

Door Redactie

Geef een reactie